swiatwemnie.pl

Grillowane udka z kurczaka w marynacie piwnej

     

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

Czosnek2ząbki
Ketchup3łyżki
Oliwal
Oreganog
Piwo jasne300mililitrów
Rozmaryng
Sos sojowy2łyżki
Sólg
Udka z kurczaka całe1kilogram

1. 

udka z kurczaka całe 1 kg

Z udek z kurczaka (górnych i dolnych) usuwamy kości.

2. 

piwo jasne 300 ml  rozmaryn  oregano

Na marynatę przygotowujemy sobie jasne piwo, do którego dodajemy 1 gałązkę rozmarynu, kilka listków oregano.

3. 

ketchup 3 łyżki  sos sojowy 2 łyżki  czosnek 2 ząbki  sól

Do marynaty dodajemy keczup, sos sojowy, zmiażdżony czosnek. Solimy.

4. 

W marynacie układamy mięso i odstawiamy na noc marynować.

5. 

oliwa

Mięso układamy na grillu, albo na odrobinie oleju i smażymy na patelni do grillowania. Podajemy z kuskusem, albo surówką warzywną.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się