swiatwemnie.pl

Mięso z kurczaka na kurkumie

     

Soczysty "Żółty" :) kurczak z kuszącym delikatnym smakiem Indii. Podajemy z ryżem.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

udka z kurczaka (górna część) 4 sztuki

Mięso myjemy, usuwamy skórę, ewentualnie usuwamy kości.

2. 

oliwa 3 łyżki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

W oleju mieszamy kurkumę i pieprz.

3. 

sól 1 łyżeczka

Dodajemy sól.

4. 

Marynatą smarujemy mięso i wkładamy do naczynia żaroodpornego.

5. 

Naczynie zamykamy i w 200 stopniach pieczemy 40 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się