PRZEPISY

Mięso z kurczaka na kurkumie

Mięso z kurczaka na kurkumie

Soczysty "Żółty" :) kurczak z kuszącym delikatnym smakiem Indii. Podajemy z ryżem.

przepis,fotoprzepis,udka z kurczaka (górna część),przyprawa kurkuma,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Sałatka quinoa ze świeżymi warzywami przepis-
czarny pieprz mielony½łyżeczki
oliwa3łyżki
przyprawa kurkuma1łyżeczka
sól1łyżeczka
udka z kurczaka (górna część)4sztuki

 

Przepis

1. 

udka z kurczaka (górna część) 4 sztuki

Mięso myjemy, usuwamy skórę, ewentualnie usuwamy kości.

2. 

oliwa 3 łyżki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

W oleju mieszamy kurkumę i pieprz.

3. 

sól 1 łyżeczka

Dodajemy sól.

4. 

Marynatą smarujemy mięso i wkładamy do naczynia żaroodpornego.

5. 

Naczynie zamykamy i w 200 stopniach pieczemy 40 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie