Drobiowe rolki z kapustą i śliwkami

Doskonałe, delikatne i soczyste drobiowe rolki, faszerowane boczkiem, suszonymi śliwkami i kiszoną kapustą.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczek z Orawy,Kurczak,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
boczek z Orawy | 0 ?? | kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
czosnek suszony | 0 ?? | kcal | |
kiszona kapusta | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 53 | łyżka kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
piersi z kurczaka | 500 550 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 300 0 | mililitrów kcal | |
śliwki suszone | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 500 gramów • sól • czarny pieprz mielony • czosnek suszony
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przygotowujemy na wielkie kotlety. Wyklepujemy je, solimy, pieprzymy i posypujemy suszonym czosnkiem.


3.
Na boczek warstwujemy kiszoną kapustę. WSKAZÓWKA: Kapustę przepłukujemy, żeby nie była zbyt kwaśna.


5.
Kotlety ostrożnie zwijamy i łączymy wykałaczkami.


7.
mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka • woda 300 mililitrów
Usmażone rolki podlewamy wodą, przykryte dusimy do miękkości około 25-35 minut. Sos możemy zagęścić skrobią albo mąką.

Smacznego!