swiatwemnie.pl

Drobiowe rolki z kapustą i śliwkami

Doskonałe, delikatne i soczyste drobiowe rolki, faszerowane boczkiem, suszonymi śliwkami i kiszoną kapustą.

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 500 g  sól  czarny pieprz mielony  czosnek suszony

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przygotowujemy na wielkie kotlety. Wyklepujemy je, solimy, pieprzymy i posypujemy suszonym czosnkiem.

2. 

boczek

Na każdy kotlet rozkładamy plasterek boczku.

3. 

kiszona kapusta

Na boczek warstwujemy kiszoną kapustę. WSKAZÓWKA: Kapustę przepłukujemy, żeby nie była zbyt kwaśna.

4. 

śliwki suszone

Na kapustę równomiernie rozkładamy 3-4 suszone śliwki bez pestek.

5. 

Kotlety ostrożnie zwijamy i łączymy wykałaczkami.

6. 

olej słonecznikowy

W garnku rozgrzewamy olej, rolki ze wszystkich stron smażymy.

7. 

mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  woda 300 ml

Usmażone rolki podlewamy wodą, przykryte dusimy do miękkości około 25-35 minut. Sos możemy zagęścić skrobią albo mąką.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się