swiatwemnie.pl

Grillowane drobiowe medaliony z koprem włoskim

    

Delikatne grillowane medaliony z piersi z kurczaka w marynacie z kopru włoskiego i tymianku.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

czarny pieprz mielony-
nasiona kopru włoskiego½łyżeczki
oliwa3łyżki
piersi z kurczaka500gramów
sól½łyżeczki
tymianek½łyżeczki

1. 

nasiona kopru włoskiego ½ łyżeczki  tymianek ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony  oliwa 3 łyżki  piersi z kurczaka 500 gramów

W moździerzy rozkruszamy nasiona kopru włoskiego z tymiankiem, solą i czarnym pieprzem. Mieszamy z poprzek przekrojonymi piersiami z kurczaka razem z olejem. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny.

2. 

Grillujemy na rozgrzanej patelni z obydwóch stron po dwie minuty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się