PRZEPISY

Piersi z kurczaka w kokosowej panierce

Piersi z kurczaka w kokosowej panierce

Nietradycyjny przysmak o smaku kokosowym inspirowany przepięknymi Karaibami.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,sok pomarańczowy 100%,wiórki kokosowe,Kurczak,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
mąka chlebowa pszenna T750100gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
piersi z kurczaka500gramów
sok pomarańczowy 100%200mililitrów
sól-
wiórki kokosowe150gramów

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów  sok pomarańczowy 100% 200 mililitrów

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na cieńsze plastry. Wkładamy je do miski z sokiem pomarańczowym. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut.

2. 

sól  czarny pieprz mielony

Piersi wyciągamy, solimy i doprawiamy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  wiórki kokosowe 150 gramów

Przygotowujemy 3 składniki - mąkę, sok pomarańczowy, kokos. Najpierw mięso obtaczamy w mące, moczymy w soku pomarańczowym, a następnie w płatkach kokosowych.

4. 

olej słonecznikowy 100 mililitrów

Smażymy na oliwie do uzyskania złotego koloru. Podajemy ze świeżą sałatką morską.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie