Piersi z kurczaka w kokosowej panierce

Nietradycyjny przysmak o smaku kokosowym inspirowany przepięknymi Karaibami.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,sok pomarańczowy 100%,wiórki kokosowe,Kurczak,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 347 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 100 899 | mililitrów kcal | |
piersi z kurczaka | 500 550 | gramów kcal | |
sok pomarańczowy 100% | 200 90 | mililitrów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
wiórki kokosowe | 150 1040 | gramów kcal |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 500 gramów • sok pomarańczowy 100% 200 mililitrów
Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na cieńsze plastry. Wkładamy je do miski z sokiem pomarańczowym. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut.


3.
mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • wiórki kokosowe 150 gramów
Przygotowujemy 3 składniki - mąkę, sok pomarańczowy, kokos. Najpierw mięso obtaczamy w mące, moczymy w soku pomarańczowym, a następnie w płatkach kokosowych.

4.
olej słonecznikowy 100 mililitrów
Smażymy na oliwie do uzyskania złotego koloru. Podajemy ze świeżą sałatką morską.

Smacznego!