swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka w kokosowej panierce

     

Nietradycyjny przysmak o smaku kokosowym inspirowany przepięknymi Karaibami.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

piersi z kurczaka 500 g  sok pomarańczowy 100% 200 ml

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na cieńsze plastry. Wkładamy je do miski z sokiem pomarańczowym. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut.

2. 

sól  czarny pieprz mielony

Piersi wyciągamy, solimy i doprawiamy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 g  wiórki kokosowe 150 g

Przygotowujemy 3 składniki - mąkę, sok pomarańczowy, kokos. Najpierw mięso obtaczamy w mące, moczymy w soku pomarańczowym, a następnie w płatkach kokosowych.

4. 

olej słonecznikowy 100 ml

Smażymy na oliwie do uzyskania złotego koloru. Podajemy ze świeżą sałatką morską.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się