PRZEPISY

Kapuściana sałatka z jabłkami i bananami

Kapuściana sałatka z jabłkami i bananami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Doskonała sałatka pełna witamin, w zimie świetna do pieczonego mięsa, w lecie do grillowanych kiełbasek.

przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,jabłka,banan,Sałatki warzywne,Bezglutenowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

284 g

Energia porcji

162 kcal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

banan

300

285

gramów

kcal

cukier puder

20

78

gramów

kcal

jabłka

500

305

gramów

kcal

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu

250

175

gramów

kcal

kiszona kapusta

600

120

gramów

kcal

sok z cytryny

30

7

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

kiszona kapusta 600 gramów

Kapustę delikatnie przepłukujemy i według potrzeby na drobno kroimy.

Kapustę delikatnie przepłukujemy i według...

2. 

jabłka 500 gramów

Obieramy i na małe kostki kroimy dwa rodzaje jabłek. Dodajemy je do kapusty.

Obieramy i na małe kostki kroimy dwa rodzaje...

3. 

banan 300 gramów

Obrane banany przekrawamy na połowę i kroimy na półksiężyce. Delikatnie je dodajemy do kapusty i jabłek.

Obrane banany przekrawamy na połowę i kroimy na...

4. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 gramów  cukier puder 20 gramów  sok z cytryny 30 mililitrów

W jogurcie mieszamy cukier i cytrynę. Jogurtowy dressing dodajemy do sałatki. Sałatkę wkładamy do lodówki i zostawiamy ją tam na co najmniej 12 godzin.

W jogurcie mieszamy cukier i cytrynę. Jogurtowy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się