swiatwemnie.pl

Kapuściana sałatka z jabłkami i bananami

    

Doskonała sałatka pełna witamin, w zimie świetna do pieczonego mięsa, w lecie do grillowanych kiełbasek.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

banan300gramów
cukier puder20gramów
jabłka500gramów
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu250gramów
kiszona kapusta600gramów
sok z cytryny30mililitrów

1. 

kiszona kapusta 600 gramów

Kapustę delikatnie przepłukujemy i według potrzeby na drobno kroimy.

2. 

jabłka 500 gramów

Obieramy i na małe kostki kroimy dwa rodzaje jabłek. Dodajemy je do kapusty.

3. 

banan 300 gramów

Obrane banany przekrawamy na połowę i kroimy na półksiężyce. Delikatnie je dodajemy do kapusty i jabłek.

4. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 gramów  cukier puder 20 gramów  sok z cytryny 30 mililitrów

W jogurcie mieszamy cukier i cytrynę. Jogurtowy dressing dodajemy do sałatki. Sałatkę wkładamy do lodówki i zostawiamy ją tam na co najmniej 12 godzin.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się