swiatwemnie.pl

Kapuściana sałatka z jabłkami i bananami

     

Doskonała sałatka pełna witamin, w zimie świetna do pieczonego mięsa, w lecie do grillowanych kiełbasek.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Banan300gramów
Cukier puder20gramów
Jabłka500gramów
Jogurt naturalny 3,5% tłuszczu250gramów
Kiszona kapusta600gramów
Sok z cytryny30mililitrów

1. 

kiszona kapusta 600 g

Kapustę delikatnie przepłukujemy i według potrzeby na drobno kroimy.

2. 

jabłka 500 g

Obieramy i na małe kostki kroimy dwa rodzaje jabłek. Dodajemy je do kapusty.

3. 

banan 300 g

Obrane banany przekrawamy na połowę i kroimy na półksiężyce. Delikatnie je dodajemy do kapusty i jabłek.

4. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 g  cukier puder 20 g  sok z cytryny 30 ml

W jogurcie mieszamy cukier i cytrynę. Jogurtowy dressing dodajemy do sałatki. Sałatkę wkładamy do lodówki i zostawiamy ją tam na co najmniej 12 godzin.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się