Kapuściana sałatka z jabłkami i bananami

Doskonała sałatka pełna witamin, w zimie świetna do pieczonego mięsa, w lecie do grillowanych kiełbasek.
przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,jabłka,banan,Sałatki warzywne,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
284 g
Energia porcji
162 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
banan | 300 285 | gramów kcal | |
cukier puder | 20 78 | gramów kcal | |
jabłka | 500 305 | gramów kcal | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 250 175 | gramów kcal | |
kiszona kapusta | 600 120 | gramów kcal | |
sok z cytryny | 30 7 | mililitrów kcal |
Przepis


3.
banan 300 gramów
Obrane banany przekrawamy na połowę i kroimy na półksiężyce. Delikatnie je dodajemy do kapusty i jabłek.

4.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 gramów • cukier puder 20 gramów • sok z cytryny 30 mililitrów
W jogurcie mieszamy cukier i cytrynę. Jogurtowy dressing dodajemy do sałatki. Sałatkę wkładamy do lodówki i zostawiamy ją tam na co najmniej 12 godzin.

Smacznego!