Raw makowe kuleczki
Smaczne kuleczki pełne witamin i minerałów. Doskonale nadają się na zdrowe świąteczne łasuchowanie.
przepis,fotoprzepis,daktyle,śliwki suszone,mak mielony,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Boże Narodzenie,,Bez pieczenia,Bezglutenowe,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezlaktozowe
Zdrowe wypieki
Kategorie
Zdrowe wypieki Surowe jedzenie - raw food Boże Narodzenie Bez pieczenia Bezglutenowe Wegetariańskie przepisy Wegańskie przepisy Bezlaktozowe Ciasta bez pieczenia Bożonarodzeniowe ciasteczka Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
daktyle | 100 | gramów | |
mak mielony | 75 | gramów | |
nasiona słonecznika | 75 | gramów | |
olej kokosowy | 25 | gramów | |
śliwki suszone | 50 | gramów |
Przepis

2.
śliwki suszone 50 gramów
Wodę z daktyli wylewamy, daktyle pozbawiamy pestek, wkładamy do głębokiej miski, dodajemy śliwki i blenderem jak najlepiej miksujemy.


4.
mak mielony 75 gramów • nasiona słonecznika 75 gramów
Masę przekładamy na głęboki talerz i palcami dodajemy mak i nasiona słonecznika.

5.
Z masy formujemy mniejsze kuleczki ...

6.
... i układamy je w malutkich papierowych koszyczkach. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!