swiatwemnie.pl

Raw kokosowo - orzechowe torciki

    

Zdrowy deser nadziewany bananami.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

wysoka

 

 

banan200gramów
kakao proszek50gramów
miód80gramów
olej kokosowy70gramów
orzechy włoskie85gramów
wiórki kokosowe140gramów
woda25mililitrów

1. 

orzechy włoskie 85 gramów

Orzechy wsypujemy do kuchennego siekacza i na grubo siekamy.

2. 

Część z nasiekanych orzechów - 25 g odkładamy a resztę mielimy w siekaczu na drobno.

3. 

wiórki kokosowe 140 gramów

Do orzechów dodajemy kokos i jak najdrobniej w siekaczu miksujemy.

4. 

miód 40 gramów  olej kokosowy 30 gramów  woda 25 mililitrów

Orzechowo-kokosową pastę przekładamy do głębokiej miski, dodajemy miód, olej i wodę.

5. 

Dokładnie miksujemy blenderem.

6. 

kakao proszek 50 gramów  olej kokosowy 40 gramów  miód 40 gramów

Kakao, miód i olej mieszamy na polewę. Papierowe koszyczki wkładamy do blachy na muffiny i do każdego koszyczka dajemy łyżeczką (około 3/4 małej łyżeczki) kakaową polewę. Jeśli jest gęsta rozmieszamy ją za pomocą łyżeczki namoczonej w wodzie. Wkładamy na chwilę do lodówki do stężenia.

7. 

Orzechowo-kokosową pastę rozdzielamy na połowę. Jedną połowę równomiernie rozdzielamy do koszyczków.

8. 

banan 200 gramów

Na paście układamy na kółeczka pokrojone banany.

9. 

Przykrywamy drugą połową pasty i łyżeczką dociskamy i wyrównujemy.

10. 

Ozdabiamy resztą polewy i posypujemy przygotowanymi (odłożonymi), na grubo nasiekanymi, orzechami.

11. 

Po stężeniu w lodówce (2-3 godziny) wyciągamy koszyczki z blachy i usuwamy papier. Możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się