swiatwemnie.pl

Raw kokosowo - orzechowe torciki

Raw kokosowo - orzechowe torciki

    

Zdrowy deser nadziewany bananami.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

wysoka

 

 

1. 

orzechy włoskie 85 gramów

Orzechy wsypujemy do kuchennego siekacza i na grubo siekamy.

2. 

Część z nasiekanych orzechów - 25 g odkładamy a resztę mielimy w siekaczu na drobno.

3. 

wiórki kokosowe 140 gramów

Do orzechów dodajemy kokos i jak najdrobniej w siekaczu miksujemy.

4. 

miód 40 gramów  olej kokosowy 30 gramów  woda 25 mililitrów

Orzechowo-kokosową pastę przekładamy do głębokiej miski, dodajemy miód, olej i wodę.

5. 

Dokładnie miksujemy blenderem.

6. 

kakao proszek 50 gramów  olej kokosowy 40 gramów  miód 40 gramów

Kakao, miód i olej mieszamy na polewę. Papierowe koszyczki wkładamy do blachy na muffiny i do każdego koszyczka dajemy łyżeczką (około 3/4 małej łyżeczki) kakaową polewę. Jeśli jest gęsta rozmieszamy ją za pomocą łyżeczki namoczonej w wodzie. Wkładamy na chwilę do lodówki do stężenia.

7. 

Orzechowo-kokosową pastę rozdzielamy na połowę. Jedną połowę równomiernie rozdzielamy do koszyczków.

8. 

banan 200 gramów

Na paście układamy na kółeczka pokrojone banany.

9. 

Przykrywamy drugą połową pasty i łyżeczką dociskamy i wyrównujemy.

10. 

Ozdabiamy resztą polewy i posypujemy przygotowanymi (odłożonymi), na grubo nasiekanymi, orzechami.

11. 

Po stężeniu w lodówce (2-3 godziny) wyciągamy koszyczki z blachy i usuwamy papier. Możemy podawać.

Smacznego!

banan200gramów
kakao proszek50gramów
miód80gramów
olej kokosowy70gramów
orzechy włoskie85gramów
wiórki kokosowe140gramów
woda25mililitrów

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się