Raw kokosowo - orzechowe torciki
![Raw kokosowo - orzechowe torciki](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001253/img_pl_4x3/raw-kokosowo-orzechowe-torciki_00180.jpg)
Zdrowy deser nadziewany bananami.
przepis,fotoprzepis,orzechy włoskie,wiórki kokosowe,banan,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zdrowe wypieki
Składniki
Składniki
banan | 200 | gramów | |
kakao proszek | 50 | gramów | |
miód | 80 | gramów | |
olej kokosowy | 70 | gramów | |
orzechy włoskie | 85 | gramów | |
wiórki kokosowe | 140 | gramów | |
woda | 25 | mililitrów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5118.jpg)
2.
Część z nasiekanych orzechów - 25 g odkładamy a resztę mielimy w siekaczu na drobno.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5120.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5121.jpg)
4.
miód 40 gramów • olej kokosowy 30 gramów • woda 25 mililitrów
Orzechowo-kokosową pastę przekładamy do głębokiej miski, dodajemy miód, olej i wodę.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5123.jpg)
5.
Dokładnie miksujemy blenderem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5126.jpg)
6.
kakao proszek 50 gramów • olej kokosowy 40 gramów • miód 40 gramów
Kakao, miód i olej mieszamy na polewę. Papierowe koszyczki wkładamy do blachy na muffiny i do każdego koszyczka dajemy łyżeczką (około 3/4 małej łyżeczki) kakaową polewę. Jeśli jest gęsta rozmieszamy ją za pomocą łyżeczki namoczonej w wodzie. Wkładamy na chwilę do lodówki do stężenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5128.jpg)
7.
Orzechowo-kokosową pastę rozdzielamy na połowę. Jedną połowę równomiernie rozdzielamy do koszyczków.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5130.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5132.jpg)
9.
Przykrywamy drugą połową pasty i łyżeczką dociskamy i wyrównujemy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5134.jpg)
10.
Ozdabiamy resztą polewy i posypujemy przygotowanymi (odłożonymi), na grubo nasiekanymi, orzechami.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5136.jpg)
11.
Po stężeniu w lodówce (2-3 godziny) wyciągamy koszyczki z blachy i usuwamy papier. Możemy podawać.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001253/small/IMG_5149.jpg)
Smacznego!