swiatwemnie.pl

Pełnoziarnisty bananowy chlebek

     

Delikatne i zdrowe wegańskie ciasto bez cukru. Doskonały również na śniadanie.

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

banan 250 g  woda 150 ml  olej kokosowy 50 g

Banany miksujemy w mikserze z wodą i olejem.

2. 

mąka żytnia pełnoziarnista 200 g

Dodajemy mąkę i miksujemy.

3. 

olej kokosowy  wiórki kokosowe

Prostokątną formę natłuszczamy olejem i posypujemy kokosem. Do formy wlewamy dwie trzecie ciasta.

4. 

kakao proszek 1 łyżeczka

Do reszty ciasta wsypujemy kakao i mieszamy.

5. 

Ciemne ciasto warstwujemy na jasne.

6. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 170 °C.

7. 

Ostudzony chlebek wyciągamy z formy ...

8. 

... i kroimy.

9. 

miód

Możemy podawać delikatnie polany miodem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się