PRZEPISY

Pełnoziarnisty bananowy chlebek

Pełnoziarnisty bananowy chlebek

Delikatne i zdrowe wegańskie ciasto bez cukru. Doskonały również na śniadanie.

przepis,fotoprzepis,banan,mąka żytnia pełnoziarnista,Zdrowe wypieki,Bezlaktozowe

Zdrowe wypieki

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

banan250gramów
kakao proszek1łyżeczka
miód-
mąka żytnia pełnoziarnista200gramów
olej kokosowy50gramów
olej kokosowy-
wiórki kokosowe-
woda150mililitrów

 

Przepis

1. 

banan 250 gramów  woda 150 mililitrów  olej kokosowy 50 gramów

Banany miksujemy w mikserze z wodą i olejem.

2. 

mąka żytnia pełnoziarnista 200 gramów

Dodajemy mąkę i miksujemy.

3. 

olej kokosowy  wiórki kokosowe

Prostokątną formę natłuszczamy olejem i posypujemy kokosem. Do formy wlewamy dwie trzecie ciasta.

4. 

kakao proszek 1 łyżeczka

Do reszty ciasta wsypujemy kakao i mieszamy.

5. 

Ciemne ciasto warstwujemy na jasne.

6. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 170 °C.

7. 

Ostudzony chlebek wyciągamy z formy ...

8. 

... i kroimy.

9. 

miód

Możemy podawać delikatnie polany miodem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie