Pełnoziarnista ryżowa kasza z bananami
Doskonała kasza nie tylko na śniadanie, ale i na kolację. Przygotowanie jej zabiera trochę czasu, ponieważ ryż pełnoziarnisty dłużej się gotuje.
przepis,fotoprzepis, ryż basmati pełnoziarnisty,mielony kardamon,mleko tłuste 3,5%,banan,Śniadaniowe kasze,Bezglutenowe
Śniadaniowe kasze
Składniki
Składniki
ryż basmati pełnoziarnisty | 50 | gramów | |
banan | 100 | gramów | |
mielony kardamon | ½ | łyżeczki | |
mleko tłuste 3,5% | 250 | mililitrów | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
2.
woda 200 mililitrów • mielony kardamon ½ łyżeczki
Dolewamy wodę i dodajemy kardamon. Przykrywamy i 20 minut gotujemy.
3.
mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów
Dolewamy mleko i kaszę dalej gotujemy odkrytą, żeby odparowała i nie wykipiała (20 minut). Miksujemy blenderem i jeszcze około 10 minut gotujemy. Przykrywamy i na 10 minut odstawiamy.
Smacznego!