swiatwemnie.pl

Jabłkowe ciasteczka

     

Przepis na zdrowe jabłkowe ciasteczka pełne energii.

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 

Jabłka700gramów
Jajka kurze3sztuki
Mielone orzechy włoskie100gramów
Migdały mielone100gramów
Migdały płatki40gramów
Miód3łyżki
Suszone borówki brusznice50gramów
Wiórki kokosowe50gramów

1. 

jabłka 700 g  suszone borówki brusznice 50 g  mielone orzechy włoskie 100 g  migdały mielone 100 g

Jabłka obieramy, trzemy na grubo. Starte jabłka wkładamy do miski, dodajemy pokrojoną żurawinę, włoskie orzechy i migdały.

2. 

miód 3 łyżki  wiórki kokosowe 50 g  jajka kurze 3 sztuki

Do miski dodajemy miód, wiórka kokosowe i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.

3. 

migdały płatki 40 g

Na koniec do miski dodajemy płatki migdałów.

4. 

Z ciasta formujemy kuleczki, które w rękach dociskamy na kształt ciasteczka. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się