swiatwemnie.pl

Jabłkowe ciasteczka

    

Przepis na zdrowe jabłkowe ciasteczka pełne energii.

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 

jabłka700gramów
jajka kurze3sztuki
mielone orzechy włoskie100gramów
migdały mielone100gramów
migdały płatki40gramów
miód3łyżki
suszone borówki brusznice50gramów
wiórki kokosowe50gramów

1. 

jabłka 700 gramów  suszone borówki brusznice 50 gramów  mielone orzechy włoskie 100 gramów  migdały mielone 100 gramów

Jabłka obieramy, trzemy na grubo. Starte jabłka wkładamy do miski, dodajemy pokrojoną żurawinę, włoskie orzechy i migdały.

2. 

miód 3 łyżki  wiórki kokosowe 50 gramów  jajka kurze 3 sztuki

Do miski dodajemy miód, wiórka kokosowe i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.

3. 

migdały płatki 40 gramów

Na koniec do miski dodajemy płatki migdałów.

4. 

Z ciasta formujemy kuleczki, które w rękach dociskamy na kształt ciasteczka. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się