Nie pieczony marchewkowy tort z bananowym kremem
![Nie pieczony marchewkowy tort z bananowym kremem](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001458/img_pl_4x3/nie-pieczony-marchewkowy-tort-z-bananowym-kremem_00180.jpg)
Prawie raw,zdrowy tort z marchewki,bananów,orzechów ziemnych i włoskich,kokosu...bez mąki,cukru,mleka,jajek i oczywiście bez pieczenia.Jeśli zamiast prażonych orzechów użyjemy czyste wytworzymy tort raw nie prawie ale całkowicie :)
przepis,fotoprzepis,marchew,banan,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,,Bez pieczenia,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Zdrowe wypieki
Kategorie
Zdrowe wypieki Surowe jedzenie - raw food Wegańskie przepisy Wegetariańskie przepisy Bez pieczenia Bezlaktozowe Bezglutenowe Sezonowe przepisy Ciasta bez pieczenia Sezon - Marchewka
Składniki
Składniki
banan | 500 | gramów | |
daktyle | 100 | gramów | |
marchew | 500 | gramów | |
olej kokosowy | 50 | gramów | |
orzechy włoskie | 100 | gramów | |
orzechy ziemne prażone niesolone | 100 | gramów | |
syrop z agawy | 2 | łyżki | |
wiórki kokosowe | 50 | gramów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2309.jpg)
2.
Trzemy na drobno.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2311.jpg)
3.
daktyle 100 gramów • wiórki kokosowe 50 gramów • olej kokosowy 25 gramów
Siekamy wypestkowane daktyle, dodajemy marchewkę, kokosowe wiórka, kokosowy olej i dobrze mieszamy (możemy użyć blendera). Małą formę na tort (średnica 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia ...
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2317.jpg)
4.
... i do formy wkładamy marchewkową masę. Ugniatamy i wkładamy do lodówki.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2319.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2328.jpg)
6.
orzechy włoskie 100 gramów
Siekamy orzechy. Mniejszą część orzechów włoskich i ziemnych odkładamy sobie na bok na końcowe posypanie tortu.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2321.jpg)
7.
banan 500 gramów
Orzeszki ziemne dodajemy do włoskich i w siekaczu (ewentualnie w mikserze) razem z pokrojonymi bananami miksujemy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2322.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2324.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2326.jpg)
10.
Miksujemy i bananowo-orzechową masę nakładamy na marchewkową warstwę.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2332.jpg)
11.
Ozdabiamy odłożonymi orzechami i wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2334.jpg)
12.
Przed podawaniem kroimy na małe kawałki. Mimo iż pojedyncze porcje są małe, są syte i energetycznie wydajne.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001458/small/IMG_2371.jpg)
Smacznego!