swiatwemnie.pl

Zupa pomidorowa z komosą ryżową

Ulubiona zupa ze smaczną komosą ryżową.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula100gramów
Cukier kryształ2łyżki
Masło1łyżka
Olej rzepakowy1łyżka
Pomidory w puszce400gramów
Przecier pomidorowy1kilogram
Quinoa - komosa ryżowa200gramów
Sok z cytryny
Sól1.75łyżeczki
Woda1200mililitrów

1. 

Quinoa - komosa ryżowa 200 g

Komosę przepłukujemy na sitku pod bieżącą wodą.

2. 

Wkładamy ją do garnka.

3. 

woda 600 ml  sól ¼ łyżeczki

Zalewamy gorącą wodą, solimy i 20 minut gotujemy.

4. 

Odstawiamy z ognia, odkrywamy i czekamy aż wsiąknie całą wodę.

5. 

masło 1 łyżka  olej rzepakowy 1 łyżka  cebula 100 g

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju z odrobiną masła.

6. 

przecier pomidorowy 1 kg  woda 600 ml  cukier kryształ 2 łyżki  sól 1.5 łyżeczki

Dodajemy przecier pomidorowy, wodę, cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia i krótko gotujemy.

7. 

pomidory w puszce 400 g  sok z cytryny

Pomidory kroimy na drobno i razem z przecierem w którym były sterylizowane dodajemy do zupy. Zagotowujemy i doprawiamy sokiem z cytryny według smaku. Do każdej porcji zupy dodajemy komosę ryżową.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się