Zupa pomidorowa z komosą ryżową

Ulubiona zupa ze smaczną komosą ryżową.
przepis,fotoprzepis,Quinoa - komosa ryżowa,przecier pomidorowy,pomidory w puszce,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
| Quinoa - komosa ryżowa | 200 736 | gramów kcal | |
| cebula | 100 44 | gramów kcal | |
| cukier kryształ | 2 121 | łyżki kcal | |
| masło | 1 111 | łyżka kcal | |
| olej rzepakowy | 1 135 | łyżka kcal | |
| pomidory w puszce | 400 92 | gramów kcal | |
| przecier pomidorowy | 1 680 | kilogram kcal | |
| sok z cytryny | 0 ?? | kcal | |
| sól | 1.75 0 | łyżeczki kcal | |
| woda | 1200 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
Wkładamy ją do garnka.

4.
Odstawiamy z ognia, odkrywamy i czekamy aż wsiąknie całą wodę.

5.
masło 1 łyżka • olej rzepakowy 1 łyżka • cebula 100 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju z odrobiną masła.

6.
przecier pomidorowy 1 kilogram • woda 600 mililitrów • cukier kryształ 2 łyżki • sól 1.5 łyżeczki
Dodajemy przecier pomidorowy, wodę, cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia i krótko gotujemy.

7.
pomidory w puszce 400 gramów • sok z cytryny
Pomidory kroimy na drobno i razem z przecierem w którym były sterylizowane dodajemy do zupy. Zagotowujemy i doprawiamy sokiem z cytryny według smaku. Do każdej porcji zupy dodajemy komosę ryżową.

Smacznego!
























