PRZEPISY

Prowansalska pomidorowa zupa z oliwkami

Prowansalska pomidorowa zupa z oliwkami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Smaczna świeża zupa.

przepis,fotoprzepis,pomidory w puszce,oliwki z papryką,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

100

44

gramów

kcal

cukier kryształ

1.5

91

łyżki

kcal

ocet balsamiczny

1

14

łyżka

kcal

oliwa

30

264

mililitrów

kcal

oliwki z papryką

80

107

gramów

kcal

papryka chili

1

??

sztuka

kcal

pomidory w puszce

200

46

gramów

kcal

przecier pomidorowy

1

680

litr

kcal

ser Parmezan

0

??

kcal

suszona bazalia

2

26

łyżeczki

kcal

suszone pomidory

50

129

gramów

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

woda

1

0

litr

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 100 gramów  suszone pomidory 50 gramów  oliwa 30 mililitrów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Suszone pomidory kroimy na małe kawałki. Obydwa składniki smażymy na oliwie z oliwek.

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Suszone...

2. 

oliwki z papryką 80 gramów  papryka chili 1 sztuka  przecier pomidorowy 1 litr

Dodajemy pokrojone oliwki, pokrojoną papryczkę i przecier pomidorowy. Mieszamy...

Dodajemy pokrojone oliwki, pokrojoną papryczkę i...

3. 

woda 1 litr  sól 1.5 łyżeczki  cukier kryształ 1.5 łyżki  ocet balsamiczny 1 łyżka  suszona bazalia 2 łyżeczki

... i wlewamy wrzącą wodę. Dodajemy sól, cukier, ocet i bazylię. Gotujemy 25 minut.

... i wlewamy wrzącą wodę. Dodajemy sól,...

4. 

pomidory w puszce 200 gramów

Po upłynięciu wymienionego czasu dodajemy na drobno pokrojone sterylizowane albo obrane świeże, pomidory. Według smaku dosalamy i wsypujemy kolejną bazylię. Krótko gotujemy.

Po upłynięciu wymienionego czasu dodajemy na...

5. 

ser Parmezan

Według smaku możemy podawać z tartym serem.

Według smaku możemy podawać z tartym serem....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się