Prowansalska pomidorowa zupa z oliwkami

Smaczna świeża zupa.
przepis,fotoprzepis,pomidory w puszce,oliwki z papryką,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 1.5 91 | łyżki kcal | |
ocet balsamiczny | 1 14 | łyżka kcal | |
oliwa | 30 264 | mililitrów kcal | |
oliwki z papryką | 80 107 | gramów kcal | |
papryka chili | 1 ?? | sztuka kcal | |
pomidory w puszce | 200 46 | gramów kcal | |
przecier pomidorowy | 1 680 | litr kcal | |
ser Parmezan | 0 ?? | kcal | |
suszona bazalia | 2 26 | łyżeczki kcal | |
suszone pomidory | 50 129 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 1 0 | litr kcal |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • suszone pomidory 50 gramów • oliwa 30 mililitrów
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Suszone pomidory kroimy na małe kawałki. Obydwa składniki smażymy na oliwie z oliwek.

2.
oliwki z papryką 80 gramów • papryka chili 1 sztuka • przecier pomidorowy 1 litr
Dodajemy pokrojone oliwki, pokrojoną papryczkę i przecier pomidorowy. Mieszamy...

3.
woda 1 litr • sól 1.5 łyżeczki • cukier kryształ 1.5 łyżki • ocet balsamiczny 1 łyżka • suszona bazalia 2 łyżeczki
... i wlewamy wrzącą wodę. Dodajemy sól, cukier, ocet i bazylię. Gotujemy 25 minut.

4.
pomidory w puszce 200 gramów
Po upłynięciu wymienionego czasu dodajemy na drobno pokrojone sterylizowane albo obrane świeże, pomidory. Według smaku dosalamy i wsypujemy kolejną bazylię. Krótko gotujemy.


Smacznego!