Zupa brokułowa z orzechami nerkowca

Smaczna, delikatnie orzechowa, brokułowa zupa.
przepis,fotoprzepis,brokuły,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
brokuły | 500 165 | gramów kcal | |
mielona gałka muszkatołowa | 0 ?? | kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
słodka śmietana do gotowania | 250 400 | mililitrów kcal | |
woda | 1 0 | litr kcal |
Przepis
1.
brokuły 500 gramów • sól ½ łyżeczki • woda 1 litr • słodka śmietana do gotowania 250 mililitrów • mielona gałka muszkatołowa
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Brokułowy wywar zlewamy. Z wywaru zostawiamy sobie tylko połowę, resztę wylewamy. Brokuła miksujemy blenderem, dodajemy wywar i śmietanę. Według smaku zupę solimy, dodajemy mieloną gałkę muszkatołową, ewentualnie doprawiamy kolorowym pieprzem.

Smacznego!