swiatwemnie.pl

Zupa brokułowa z orzechami nerkowca

    

Smaczna, delikatnie orzechowa, brokułowa zupa.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 

brokuły500gramów
mielona gałka muszkatołowa-
sól½łyżeczki
słodka śmietana do gotowania250mililitrów
woda1litr

1. 

brokuły 500 gramów  sól ½ łyżeczki  woda 1 litr  słodka śmietana do gotowania 250 mililitrów  mielona gałka muszkatołowa

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Brokułowy wywar zlewamy. Z wywaru zostawiamy sobie tylko połowę, resztę wylewamy. Brokuła miksujemy blenderem, dodajemy wywar i śmietanę. Według smaku zupę solimy, dodajemy mieloną gałkę muszkatołową, ewentualnie doprawiamy kolorowym pieprzem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się