PRZEPISY

Zupa pomidorowa Fantozziego

Zupa pomidorowa Fantozziego

Zupa pomidorowa po włosku z bazylią i parmezanem.

przepis,fotoprzepis,pomidory,Zupy jarzynowe,Kuchnia włoska,Bezglutenowe

Zupy jarzynowe

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bazylia-
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek2ząbki
liść laurowy1sztuka
oliwa2łyżki
pomidory800gramów
ser Parmezan25gramów
sól½łyżeczki

 

Przepis

1. Przygotowanie pomidorów

pomidory 800 gramów

Dojrzałe pomidory polewamy przez jedną minutę gorącą wodą, a później zimną. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pestki możemy wykroić.

2. 

oliwa 2 łyżki  czosnek 2 ząbki  liść laurowy 1 sztuka

Czosnek z liściem laurowym smażymy na oleju przez kilka minut. Dodajemy pomidory, wodę i gotujemy przez 20 minut.

3. 

sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  bazylia

Podczas gotowania dodajemy sól, przyprawy i pokrojone listki bazylii. Po ugotowaniu możemy rozmiksować.

4. 

ser Parmezan 25 gramów

Podajemy ze startym parmezanem i liściem bazylii użytym do dekoracji oraz uwydatnienia smaku potrawy

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie