swiatwemnie.pl

Zupa pomidorowa Fantozziego

Zupa pomidorowa po włosku z bazylią i parmezanem.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
bazylia
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek2ząbki
liść laurowy1sztuka
oliwa2łyżki
pomidory800gramów
ser Parmezan25gramów
sól½łyżeczki

1. Przygotowanie pomidorów

pomidory 800 g

Dojrzałe pomidory polewamy przez jedną minutę gorącą wodą, a później zimną. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pestki możemy wykroić.

Przygotowanie pomidorów

2. 

oliwa 2 łyżki  czosnek 2 ząbki  liść laurowy 1 sztuka

Czosnek z liściem laurowym smażymy na oleju przez kilka minut. Dodajemy pomidory, wodę i gotujemy przez 20 minut.

3. 

sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  bazylia

Podczas gotowania dodajemy sól, przyprawy i pokrojone listki bazylii. Po ugotowaniu możemy rozmiksować.

4. 

ser Parmezan 25 g

Podajemy ze startym parmezanem i liściem bazylii użytym do dekoracji oraz uwydatnienia smaku potrawy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się