swiatwemnie.pl

Zupa pomidorowa Fantozziego

     

Zupa pomidorowa po włosku z bazylią i parmezanem.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Bazylia
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Czosnek2ząbki
Liść laurowy1sztuka
Oliwa2łyżki
Pomidory800gramów
Ser parmezan25gramów
Sól½łyżeczki

1. Przygotowanie pomidorów

pomidory 800 g

Dojrzałe pomidory polewamy przez jedną minutę gorącą wodą, a później zimną. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pestki możemy wykroić.

Przygotowanie pomidorów

2. 

oliwa 2 łyżki  czosnek 2 ząbki  liść laurowy 1 sztuka

Czosnek z liściem laurowym smażymy na oleju przez kilka minut. Dodajemy pomidory, wodę i gotujemy przez 20 minut.

3. 

sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  bazylia

Podczas gotowania dodajemy sól, przyprawy i pokrojone listki bazylii. Po ugotowaniu możemy rozmiksować.

4. 

ser Parmezan 25 g

Podajemy ze startym parmezanem i liściem bazylii użytym do dekoracji oraz uwydatnienia smaku potrawy

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się