PRZEPISY

Wieprzowina na grzybach

Wieprzowina na grzybach

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na przygotowanie duszonego wieprzowego mięska na świeżych pieczarkach. Doskonałym dodatkiem jest ryż, kasza lub ziemniaczane puree.

przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,pieczarki,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Wieprzowina  

Składniki

Składniki

boczek z Orawy

100

590

gramów

kcal

cebula

1

??

sztuka

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

kminek

1

4

szczypta

kcal

mielona czerwona papryka

0

??

kcal

musztarda stołowa

0

??

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

3

157

łyżki

kcal

pieczarki

280

45

gramów

kcal

schab wieprzowy

450

653

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

woda

0

??

kcal

ziele angielskie

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

schab wieprzowy 450 gramów  sól  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka  musztarda stołowa

Schab wieprzowy porcjujemy na cienkie kotlety. Solimy, pieprzymy, posypujemy czerwoną papryką i smarujemy musztardą.

Schab wieprzowy porcjujemy na cienkie kotlety....

2. 

Kotlety szybko smażymy z obydwóch stron na odrobinie oleju.

Kotlety szybko smażymy z obydwóch stron na...

3. 

cebula 1 sztuka  pieczarki 280 gramów  boczek z Orawy 100 gramów

Na patelni smażymy na drobno nakrojony boczek, dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Po zeszkleniu cebuli dodajemy pokrojone na cienkie płatki pieczarki, które chwilkę smażymy.

Na patelni smażymy na drobno nakrojony boczek,...

4. 

kminek 1 szczypta  woda  ziele angielskie  mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki

Następnie dodajemy do usmażonego mięsa. Podlewamy wodą tak, by mięso było pod powierzchnią, dodajemy kminek i dusimy pod przykrywką aż mięso zmięknie. Przed końcem gotowania zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą i gotujemy kolejnych 10 minut.

Następnie dodajemy do usmażonego mięsa....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się