Wieprzowe roladki z suszonymi morelami
Pikantne wieprzowe mięso ze świeżym smakiem słodko kwaśnych suszonych moreli.
przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,suszone morele,Wieprzowina,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
musztarda stołowa | 6 | łyżeczek | |
olej słonecznikowy | 40 | mililitrów | |
schab wieprzowy | 600 | gramów | |
suszone morele | 200 | gramów | |
sól | ¾ | łyżeczki | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
2.
Kotlety, najlepiej w woreczku foliowym, rozklepujemy z obydwóch stron.
3.
sól ¾ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • musztarda stołowa 6 łyżeczek
Rozklepane kotlety rozkładamy na desce, każdy solimy, posypujemy papryką, czarnym pieprzem i smarujemy musztardą.
4.
suszone morele 200 gramów
Na mięsie kładziemy morele i przełożeniem ich wzdłuż zamykamy w sakiewkę/roladkę. Roladki łączymy kuchenną igłą, albo je związujemy nicią.
5.
olej słonecznikowy 40 mililitrów
Na patelni rozgrzewamy olej i roladki szybko z obydwóch stron smażymy.
6.
woda 200 mililitrów
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą, przykrywamy i 35 minut pieczemy w 200°C. Potem je odkrywamy i dopiekamy 15 minut. Podajemy z ziemniaczanym puree.
Smacznego!