swiatwemnie.pl

Wieprzowe roladki z suszonymi morelami

    

Pikantne wieprzowe mięso ze świeżym smakiem słodko kwaśnych suszonych moreli.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

czarny pieprz mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
musztarda stołowa6łyżeczek
olej słonecznikowy40mililitrów
schab wieprzowy600gramów
suszone morele200gramów
sól¾łyżeczki
woda200mililitrów

1. 

schab wieprzowy 600 gramów

Wieprzowy schab myjemy, kroimy na kotlety.

2. 

Kotlety, najlepiej w woreczku foliowym, rozklepujemy z obydwóch stron.

3. 

sól ¾ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  musztarda stołowa 6 łyżeczek

Rozklepane kotlety rozkładamy na desce, każdy solimy, posypujemy papryką, czarnym pieprzem i smarujemy musztardą.

4. 

suszone morele 200 gramów

Na mięsie kładziemy morele i przełożeniem ich wzdłuż zamykamy w sakiewkę/roladkę. Roladki łączymy kuchenną igłą, albo je związujemy nicią.

5. 

olej słonecznikowy 40 mililitrów

Na patelni rozgrzewamy olej i roladki szybko z obydwóch stron smażymy.

6. 

woda 200 mililitrów

Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą, przykrywamy i 35 minut pieczemy w 200°C. Potem je odkrywamy i dopiekamy 15 minut. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się