Rolki z bakłażana i cukinii

Orzeźwiające słone zapiekane warzywne rolki.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,ser Feta,bakłażan,cukinia,Słone przekąski,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
bakłażan | 2 ?? | sztuki kcal | |
cukinia | 2 ?? | sztuki kcal | |
kapary | 0 ?? | kcal | |
ser Feta | 200 526 | gramów kcal | |
suszone pomidory | 0 ?? | kcal | |
twaróg mielony | 250 298 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 2 114 | sztuki kcal |
Przepis
1.
bakłażan 2 sztuki
Bakłażana częściowo obieramy, wzdłuż przekrawamy na cienkie płaty. Każdy płat solimy, bakłażan po 15 minutach puści wodę. Płaty bakłażana opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy.


3. Farsz
twaróg mielony 250 gramów • ser Feta 200 gramów • żółtko jajka 2 sztuki
W misce mieszamy twaróg, rozkruszony ser i żółtka.

4.
Farsz równomiernie rozdzielamy na płaty bakłażana i cukinii. Na bakłażanowe płaty na farsz kładziemy suszone pomidory i według smaku kapary.

5.
Bakłażanu i cukinię zawijamy w rolki i łączymy przebijając wykałaczką. Układamy je do małego naczynia żaroodpornego.

6.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C około 20-25 minut.

Smacznego!