PRZEPISY

Rolki z bakłażana i cukinii

Rolki z bakłażana i cukinii

Orzeźwiające słone zapiekane warzywne rolki.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,ser Feta,bakłażan,cukinia,Słone przekąski,Bezglutenowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bakłażan2sztuki
cukinia2sztuki
kapary-
ser Feta200gramów
suszone pomidory-
twaróg mielony250gramów
żółtko jajka2sztuki

 

Przepis

1. 

bakłażan 2 sztuki

Bakłażana częściowo obieramy, wzdłuż przekrawamy na cienkie płaty. Każdy płat solimy, bakłażan po 15 minutach puści wodę. Płaty bakłażana opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy.

2. 

cukinia 2 sztuki

Cukinię myjemy, częściowo obieramy, przekrawamy wzdłuż na cienkie płaty.

3. Farsz

twaróg mielony 250 gramów  ser Feta 200 gramów  żółtko jajka 2 sztuki

W misce mieszamy twaróg, rozkruszony ser i żółtka.

4. 

suszone pomidory  kapary

Farsz równomiernie rozdzielamy na płaty bakłażana i cukinii. Na bakłażanowe płaty na farsz kładziemy suszone pomidory i według smaku kapary.

5. 

Bakłażanu i cukinię zawijamy w rolki i łączymy przebijając wykałaczką. Układamy je do małego naczynia żaroodpornego.

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C około 20-25 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie