swiatwemnie.pl

Rolki z bakłażana i cukinii

     

Orzeźwiające słone zapiekane warzywne rolki.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

bakłażan 2 sztuki

Bakłażana częściowo obieramy, wzdłuż przekrawamy na cienkie płaty. Każdy płat solimy, bakłażan po 15 minutach puści wodę. Płaty bakłażana opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy.

2. 

cukinia 2 sztuki

Cukinię myjemy, częściowo obieramy, przekrawamy wzdłuż na cienkie płaty.

3. Farsz

twaróg mielony 250 g  ser Feta 200 g  żółtko jajka 2 sztuki

W misce mieszamy twaróg, rozkruszony ser i żółtka.

Farsz

4. 

suszone pomidory  kapary

Farsz równomiernie rozdzielamy na płaty bakłażana i cukinii. Na bakłażanowe płaty na farsz kładziemy suszone pomidory i według smaku kapary.

5. 

Bakłażanu i cukinię zawijamy w rolki i łączymy przebijając wykałaczką. Układamy je do małego naczynia żaroodpornego.

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C około 20-25 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się