Twarogowe ciasto z czekoladą i kokosem
![Twarogowe ciasto z czekoladą i kokosem](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002081/img_pl_4x3/twarogowe-ciasto-z-czekolada-i-kokosem_00180.jpg)
W prosty sposób przygotowane ciasto, przy którym się nie napracujecie a jeszcze sobie na nim posmakujecie.
przepis,fotoprzepis,miękki twaróg,wiórki kokosowe,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
białko jajka | 6 | sztuk | |
budyń waniliowy w proszku | 50 | gramów | |
ciasto francuskie | 400 | gramów | |
cukier kryształ | 150 | gramów | |
cukier puder | 120 | gramów | |
czekolada | 100 | gramów | |
miękki twaróg | 500 | gramów | |
mleko tłuste 3,5% | ½ | litra | |
wiórki kokosowe | 40 | gramów | |
żółtko jajka | 6 | sztuk |
Przepis
1.
ciasto francuskie 400 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i wkładamy do blachy tak, by zakryło również jej brzegi.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0338.jpg)
2.
mleko tłuste 3,5% ½ litra • miękki twaróg 500 gramów • cukier kryształ 150 gramów • żółtko jajka 6 sztuk • budyń waniliowy w proszku 50 gramów
Wymienione składniki wkładamy do miski i dobrze ubijamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0333.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0343.jpg)
4.
Dodajemy ją do płynnej masy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0344.jpg)
5.
Masę wylewamy na ciasto francuskie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0349.jpg)
6.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0351.jpg)
7.
białko jajka 6 sztuk • cukier puder 120 gramów • wiórki kokosowe 40 gramów
Z białek ubijamy gęstą pianę.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0354.jpg)
8.
Do piany z białek dodajemy cukier, kokos...
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0355.jpg)
9.
...i smarujemy nią ciasto.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0357.jpg)
10.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0372.jpg)
11.
Po ostudzeniu ciasto kroimy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002081/small/IMG_0375.jpg)
Smacznego!