PRZEPISY

Twarogowe ciasto z czekoladą i kokosem

Twarogowe ciasto z czekoladą i kokosem

W prosty sposób przygotowane ciasto, przy którym się nie napracujecie a jeszcze sobie na nim posmakujecie.

przepis,fotoprzepis,miękki twaróg,wiórki kokosowe,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

białko jajka6sztuk
budyń waniliowy w proszku50gramów
ciasto francuskie400gramów
cukier kryształ150gramów
cukier puder120gramów
czekolada100gramów
miękki twaróg500gramów
mleko tłuste 3,5%½litra
wiórki kokosowe40gramów
żółtko jajka6sztuk

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 400 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i wkładamy do blachy tak, by zakryło również jej brzegi.

2. 

mleko tłuste 3,5% ½ litra  miękki twaróg 500 gramów  cukier kryształ 150 gramów  żółtko jajka 6 sztuk  budyń waniliowy w proszku 50 gramów

Wymienione składniki wkładamy do miski i dobrze ubijamy.

3. 

czekolada 100 gramów

Czekoladę trzemy na grubo.

4. 

Dodajemy ją do płynnej masy.

5. 

Masę wylewamy na ciasto francuskie.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

białko jajka 6 sztuk  cukier puder 120 gramów  wiórki kokosowe 40 gramów

Z białek ubijamy gęstą pianę.

8. 

Do piany z białek dodajemy cukier, kokos...

9. 

...i smarujemy nią ciasto.

10. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

11. 

Po ostudzeniu ciasto kroimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie