Twarogowe ciasto z czekoladą i kokosem
W prosty sposób przygotowane ciasto, przy którym się nie napracujecie a jeszcze sobie na nim posmakujecie.
przepis,fotoprzepis,miękki twaróg,wiórki kokosowe,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
białko jajka | 6 | sztuk | |
budyń waniliowy w proszku | 50 | gramów | |
ciasto francuskie | 400 | gramów | |
cukier kryształ | 150 | gramów | |
cukier puder | 120 | gramów | |
czekolada | 100 | gramów | |
miękki twaróg | 500 | gramów | |
mleko tłuste 3,5% | ½ | litra | |
wiórki kokosowe | 40 | gramów | |
żółtko jajka | 6 | sztuk |
Przepis
1.
ciasto francuskie 400 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i wkładamy do blachy tak, by zakryło również jej brzegi.
2.
mleko tłuste 3,5% ½ litra • miękki twaróg 500 gramów • cukier kryształ 150 gramów • żółtko jajka 6 sztuk • budyń waniliowy w proszku 50 gramów
Wymienione składniki wkładamy do miski i dobrze ubijamy.
4.
Dodajemy ją do płynnej masy.
5.
Masę wylewamy na ciasto francuskie.
6.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
7.
białko jajka 6 sztuk • cukier puder 120 gramów • wiórki kokosowe 40 gramów
Z białek ubijamy gęstą pianę.
8.
Do piany z białek dodajemy cukier, kokos...
9.
...i smarujemy nią ciasto.
10.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.
11.
Po ostudzeniu ciasto kroimy.
Smacznego!