PRZEPISY

Twarogowe ciasto z czekoladą i kokosem

Twarogowe ciasto z czekoladą i kokosem

W prosty sposób przygotowane ciasto, przy którym się nie napracujecie a jeszcze sobie na nim posmakujecie.

przepis,fotoprzepis,miękki twaróg,wiórki kokosowe,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

białko jajka6sztuk
budyń waniliowy w proszku50gramów
ciasto francuskie400gramów
cukier kryształ150gramów
cukier puder120gramów
czekolada100gramów
miękki twaróg500gramów
mleko tłuste 3,5%½litra
wiórki kokosowe40gramów
żółtko jajka6sztuk

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 400 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i wkładamy do blachy tak, by zakryło również jej brzegi.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej...

2. 

mleko tłuste 3,5% ½ litra  miękki twaróg 500 gramów  cukier kryształ 150 gramów  żółtko jajka 6 sztuk  budyń waniliowy w proszku 50 gramów

Wymienione składniki wkładamy do miski i dobrze ubijamy.

Wymienione składniki wkładamy do miski i dobrze...

3. 

czekolada 100 gramów

Czekoladę trzemy na grubo.

Czekoladę trzemy na grubo....

4. 

Dodajemy ją do płynnej masy.

Dodajemy ją do płynnej masy....

5. 

Masę wylewamy na ciasto francuskie.

Masę wylewamy na ciasto francuskie....

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C....

7. 

białko jajka 6 sztuk  cukier puder 120 gramów  wiórki kokosowe 40 gramów

Z białek ubijamy gęstą pianę.

Z białek ubijamy gęstą pianę....

8. 

Do piany z białek dodajemy cukier, kokos...

Do piany z białek dodajemy cukier, kokos......

9. 

...i smarujemy nią ciasto.

...i smarujemy nią ciasto....

10. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C....

11. 

Po ostudzeniu ciasto kroimy.

Po ostudzeniu ciasto kroimy....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się