Kokosowo twarogowy deser

Ten deser jest tak fantastyczny, że go z pewnością pochwali każdy gość. A co najważniejsze, jest szybki i łatwy w przygotowaniu, słodki i kremowy.
przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,wiórki kokosowe,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Pichcił
Ilość porcji
16
Masa porcji
107 g
Energia porcji
272 kcal
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska
Kategorie
Ciasta kremowe ›Składniki
Składniki
| białko jajka | 4 68  | sztuki kcal  | |
| ciasto francuskie | 275 1100  | gramów kcal  | |
| cukier kryształ | 80 322  | gramów kcal  | |
| cukier puder | 100 388  | gramów kcal  | |
| mleko tłuste 3,5% | ½ 320  | litra kcal  | |
| rum trzcinowy biały | 3 104  | łyżki kcal  | |
| skrobia kukurydziana | 50 181  | gramów kcal  | |
| twaróg wiejski z grudkami | 250 255  | gramów kcal  | |
| wiórki kokosowe | 200 1386  | gramów kcal  | |
| żółtko jajka | 4 228  | sztuki kcal  | 
Przepis
1.
mleko tłuste 3,5% ½ litra • twaróg wiejski z grudkami 250 gramów • wiórki kokosowe 200 gramów • cukier kryształ 80 gramów • żółtko jajka 4 sztuki • skrobia kukurydziana 50 gramów • rum trzcinowy biały 3 łyżki
Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2.
Blenderem wszystko razem miksujemy.

3.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie zawinięte w papierze rozwijamy i układamy na blasze (22x32 cm). Brzegi ciasta muszą być podwinięte po brzeg blachy. Zwisające części odkrawamy.

4.
Na ciasto wylewamy przygotowany krem.

5.
Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

6.
białko jajka 4 sztuki • cukier puder 100 gramów
Z białek ubijamy pianę. Gdy zacznie tężeć, dodajemy przesiany cukier i razem ubijamy na gęsto.

7.
Pianę z białek rozsmarowujemy na upieczone ciasto. Możemy je wyrównać lub wytworzyć na nim fale.

8.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

9.
Ciasto odstawiamy by dobrze ostygło i kroimy na porcje. Podczas studzenia na cieście wytrącą się małe kuleczki, które deser ładnie udekorują.

Smacznego!





















