PRZEPISY

Kokosowo twarogowy deser

Kokosowo twarogowy deser

Ten deser jest tak fantastyczny, że go z pewnością pochwali każdy gość. A co najważniejsze, jest szybki i łatwy w przygotowaniu, słodki i kremowy.

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,wiórki kokosowe,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

białko jajka4sztuki
ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ80gramów
cukier puder100gramów
mleko tłuste 3,5%½litra
rum trzcinowy biały3łyżki
skrobia kukurydziana50gramów
twaróg wiejski z grudkami250gramów
wiórki kokosowe200gramów
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. 

mleko tłuste 3,5% ½ litra  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  wiórki kokosowe 200 gramów  cukier kryształ 80 gramów  żółtko jajka 4 sztuki  skrobia kukurydziana 50 gramów  rum trzcinowy biały 3 łyżki

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2. 

Blenderem wszystko razem miksujemy.

3. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie zawinięte w papierze rozwijamy i układamy na blasze (22x32 cm). Brzegi ciasta muszą być podwinięte po brzeg blachy. Zwisające części odkrawamy.

4. 

Na ciasto wylewamy przygotowany krem.

5. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

6. 

białko jajka 4 sztuki  cukier puder 100 gramów

Z białek ubijamy pianę. Gdy zacznie tężeć, dodajemy przesiany cukier i razem ubijamy na gęsto.

7. 

Pianę z białek rozsmarowujemy na upieczone ciasto. Możemy je wyrównać lub wytworzyć na nim fale.

8. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

9. 

Ciasto odstawiamy by dobrze ostygło i kroimy na porcje. Podczas studzenia na cieście wytrącą się małe kuleczki, które deser ładnie udekorują.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się