swiatwemnie.pl

Kostka bounty

Kostka bounty

    

Znakomite ciasto z kakaowym spodem i kokosowym kremem.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:  Ciasta kremowe  

 

1. 

masło 200 gramów  cukier puder 160 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2. 

jajka kurze 4 sztuki  kakao proszek 4 łyżki  mleko tłuste 3,5% 1 decylitr  mąka orkiszowa drobno mielona 200 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Stopniowo dodajemy resztę składników.

3. 

Ciasto rozsmarowujemy na blachę po papierze do pieczenia.

4. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

kokosowe mleko 400 mililitrów  wiórki kokosowe 200 gramów  mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów  cukier kryształ 80 gramów  cukier waniliowy 1 łyżka  kasza manna 100 gramów

W garnku z podwójnym dnem często mieszając doprowadzamy prawie do wrzenia mleka, wiórka kokosowe i cukier. Często mieszając stopniowo dodajemy kaszę. Gotujemy i mieszamy do zgęstnienia.

6. 

masło 180 gramów

Do ciepłego kremu dodajmy masło. Krem rozsmarowujemy równomiernie na spód.

7. 

Na kilka godzin wkładamy do lodówki.

Smacznego!

cukier kryształ80gramów
cukier puder160gramów
cukier waniliowy1łyżka
jajka kurze4sztuki
kakao proszek4łyżki
kasza manna100gramów
kokosowe mleko400mililitrów
masło380gramów
mleko tłuste 3,5%200mililitrów
mleko tłuste 3,5%1decylitr
mąka orkiszowa drobno mielona200gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
wiórki kokosowe200gramów

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się