swiatwemnie.pl

Kostka bounty

    

Znakomite ciasto z kakaowym spodem i kokosowym kremem.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

cukier kryształ80gramów
cukier puder160gramów
cukier waniliowy1łyżka
jajka kurze4sztuki
kakao proszek4łyżki
kasza manna100gramów
kokosowe mleko400mililitrów
masło380gramów
mleko tłuste 3,5%200mililitrów
mleko tłuste 3,5%1decylitr
mąka orkiszowa drobno mielona200gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
wiórki kokosowe200gramów

1. 

masło 200 gramów  cukier puder 160 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2. 

jajka kurze 4 sztuki  kakao proszek 4 łyżki  mleko tłuste 3,5% 1 decylitr  mąka orkiszowa drobno mielona 200 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Stopniowo dodajemy resztę składników.

3. 

Ciasto rozsmarowujemy na blachę po papierze do pieczenia.

4. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

kokosowe mleko 400 mililitrów  wiórki kokosowe 200 gramów  mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów  cukier kryształ 80 gramów  cukier waniliowy 1 łyżka  kasza manna 100 gramów

W garnku z podwójnym dnem często mieszając doprowadzamy prawie do wrzenia mleka, wiórka kokosowe i cukier. Często mieszając stopniowo dodajemy kaszę. Gotujemy i mieszamy do zgęstnienia.

6. 

masło 180 gramów

Do ciepłego kremu dodajmy masło. Krem rozsmarowujemy równomiernie na spód.

7. 

Na kilka godzin wkładamy do lodówki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się