Kostka bounty

Znakomite ciasto z kakaowym spodem i kokosowym kremem.
przepis,fotoprzepis,kokosowe mleko,wiórki kokosowe,mąka orkiszowa drobno mielona,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›Składniki
Składniki
cukier kryształ | 80 322 | gramów kcal | |
cukier puder | 160 621 | gramów kcal | |
cukier waniliowy | 1 37 | łyżka kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
kakao proszek | 4 123 | łyżki kcal | |
kasza manna | 100 361 | gramów kcal | |
kokosowe mleko | 400 584 | mililitrów kcal | |
masło | 380 2790 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 200 128 | mililitrów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 1 64 | decylitr kcal | |
mąka orkiszowa drobno mielona | 200 180 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 1 4 | łyżeczka kcal | |
wiórki kokosowe | 200 1386 | gramów kcal |
Przepis
1.
masło 200 gramów • cukier puder 160 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2.
jajka kurze 4 sztuki • kakao proszek 4 łyżki • mleko tłuste 3,5% 1 decylitr • mąka orkiszowa drobno mielona 200 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Stopniowo dodajemy resztę składników.

3.
Ciasto rozsmarowujemy na blachę po papierze do pieczenia.

4.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

5.
kokosowe mleko 400 mililitrów • wiórki kokosowe 200 gramów • mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów • cukier kryształ 80 gramów • cukier waniliowy 1 łyżka • kasza manna 100 gramów
W garnku z podwójnym dnem często mieszając doprowadzamy prawie do wrzenia mleka, wiórka kokosowe i cukier. Często mieszając stopniowo dodajemy kaszę. Gotujemy i mieszamy do zgęstnienia.


7.
Na kilka godzin wkładamy do lodówki.

Smacznego!