swiatwemnie.pl

Kokosowe kulki

     

Oferujemy Wam tradycyjny przepis na kokosowe kulki, które można przygotować na dwa sposoby. Na ich przygotowanie wykorzystajcie ścinki z innych pieczonych ciasteczek albo przygotujcie ich sobie z rozkruszonych biszkoptów.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

 

Biszkopty200gramów
Cukier puder60gramów
Cukier waniliowy1opakowanie
Czekolada do gotowania100gramów
Masło100gramów
Powidło porzeczkowe3łyżki
Wiórki kokosowe200gramów

1. 

biszkopty 200 g  wiórki kokosowe 200 g  cukier waniliowy 1 opakowanie  cukier puder 60 g  masło 100 g  czekolada do gotowania 100 g  powidło porzeczkowe 3 łyżki

Rozkruszone biszkopty, wiórki kokosowe, cukier waniliowy i cukier puder, roztopioną czekoladę, dżem, rum i masło razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych i wkładamy do papierowych koszyczków.
Jak pieczecie więcej rodzajów ciasteczek i zostaną Wam ścinki, wymieszajcie je z dżemem, rumem, kokosem i według potrzeby z masłem tak, by osiągnąć odpowiednią konsystencję i ponownie wyróbcie kulki i obtoczcie je w kokosie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się