PRZEPISY

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Oferujemy Wam tradycyjny przepis na kokosowe kulki, które można przygotować na dwa sposoby. Na ich przygotowanie wykorzystajcie ścinki z innych pieczonych ciasteczek albo przygotujcie ich sobie z rozkruszonych biszkoptów.

przepis,fotoprzepis,biszkopty,wiórki kokosowe,czekolada do gotowania,Ciasta kremowe,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

biszkopty

200

794

gramów

kcal

cukier puder

60

233

gramów

kcal

cukier waniliowy

1

73

opakowanie

kcal

czekolada do gotowania

100

501

gramów

kcal

masło

100

734

gramów

kcal

powidło porzeczkowe

3

86

łyżki

kcal

wiórki kokosowe

200

1386

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

biszkopty 200 gramów  wiórki kokosowe 200 gramów  cukier waniliowy 1 opakowanie  cukier puder 60 gramów  masło 100 gramów  czekolada do gotowania 100 gramów  powidło porzeczkowe 3 łyżki

Rozkruszone biszkopty, wiórki kokosowe, cukier waniliowy i cukier puder, roztopioną czekoladę, dżem, rum i masło razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych i wkładamy do papierowych koszyczków.
Jak pieczecie więcej rodzajów ciasteczek i zostaną Wam ścinki, wymieszajcie je z dżemem, rumem, kokosem i według potrzeby z masłem tak, by osiągnąć odpowiednią konsystencję i ponownie wyróbcie kulki i obtoczcie je w kokosie.

Rozkruszone biszkopty, wiórki kokosowe, cukier...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się