PRZEPISY

Twarogowe ciasto z mango

Twarogowe ciasto z mango

Smaczny i delikatny twarogowy sernik na cieście francuskim. Słodkość zapieczonego sera uzupełnia wspaniałe puree z mango i cytryny na wierzchu tego ciasta.

przepis,fotoprzepis,miękki twaróg,twaróg granulowany,budyń waniliowy w proszku,mango,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku50gramów
ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ50gramów
cukier puder150gramów
cynamon mielony1łyżeczka
jajka kurze5sztuk
mango250gramów
miękki twaróg500gramów
skrobia ziemniaczana1łyżeczka
sok z cytryny1łyżka
twaróg granulowany500gramów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Do rozwałkowanego ciasta francuskiego odciskamy obwód formy do pieczenia i według rysy wycinamy okrąg. Resztę tniemy na paski o szerokości 5 cm.

2. 

Okrąg z ciasta francuskiego wkładamy na dno formy a z pasków wytwarzamy obwód.

3. 

jajka kurze 5 sztuk  cukier puder 150 gramów  miękki twaróg 500 gramów  twaróg granulowany 500 gramów  cynamon mielony 1 łyżeczka  budyń waniliowy w proszku 50 gramów

Wymienione składniki razem miksujemy.

4. 

Serowy krem wylewamy do formy a brzegi ciasta dociskamy do płaszczyzny równej z kremem.

5. 

Pieczemy 60 minut-y w temperaturze 150 °C.

6. 

mango 250 gramów  cukier kryształ 50 gramów

Kroimy mango i z cukrem rozgotowujemy.

7. 

sok z cytryny 1 łyżka  skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka

Dodajemy sok z połowy cytryny i skrobię. Miksujemy blenderem. Chwilkę jeszcze mieszamy i gotujemy do zgęstnienia.

8. 

Owocową polewę wylewamy na wierzch upieczonego i ostudzonego ciasta i wkładamy do lodówki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie