swiatwemnie.pl

Awokadowa piana

     

Delikatny słodki awokadowy krem z kakaem podawany w misce z ciasta francuskiego.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Awokado1sztuka
Ciasto francuskie250gramów
Cukier puder3łyżki
Kakao proszek2łyżki
Miękki twaróg250gramów

1. 

ciasto francuskie 250 g

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Rozkrawamy je na kwadraty 15 x 15 cm i wkładamy do mniejszych misek.

2. 

Środek ciasta mamy podczas pieczenia obciążony szklanką, aby nie napęczniało i wytworzyło miejsce do nadziewania kremu.

3. 

Pieczemy 13 - 18 minut-y w temperaturze 180 °C.

4. 

awokado 1 sztuka  miękki twaróg 250 g

Dojrzałe awokado miksujemy z twarogiem.

5. 

kakao proszek 2 łyżki  cukier puder 3 łyżki

Dodajemy kakao w proszku i cukier. Miksujemy na gładko.

6. 

Kremem napełniamy upieczone miski i ozdabiamy sezonowymi owocami, ewentualnie listkami mięty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się