Awokadowa piana

Delikatny słodki awokadowy krem z kakaem podawany w misce z ciasta francuskiego.
przepis,fotoprzepis,awokado,miękki twaróg,kakao proszek,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›Składniki
Składniki
awokado | 1 ?? | sztuka kcal | |
ciasto francuskie | 250 1000 | gramów kcal | |
cukier puder | 3 117 | łyżki kcal | |
kakao proszek | 2 62 | łyżki kcal | |
miękki twaróg | 250 298 | gramów kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 250 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Rozkrawamy je na kwadraty 15 x 15 cm i wkładamy do mniejszych misek.

2.
Środek ciasta mamy podczas pieczenia obciążony szklanką, aby nie napęczniało i wytworzyło miejsce do nadziewania kremu.

3.
Pieczemy 13 - 18 minut-y w temperaturze 180 °C.


5.
kakao proszek 2 łyżki • cukier puder 3 łyżki
Dodajemy kakao w proszku i cukier. Miksujemy na gładko.

6.
Kremem napełniamy upieczone miski i ozdabiamy sezonowymi owocami, ewentualnie listkami mięty.

Smacznego!