PRZEPISY

Awokadowa piana

Awokadowa piana

Delikatny słodki awokadowy krem z kakaem podawany w misce z ciasta francuskiego.

przepis,fotoprzepis,awokado,miękki twaróg,kakao proszek,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

awokado1sztuka
ciasto francuskie250gramów
cukier puder3łyżki
kakao proszek2łyżki
miękki twaróg250gramów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 250 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Rozkrawamy je na kwadraty 15 x 15 cm i wkładamy do mniejszych misek.

2. 

Środek ciasta mamy podczas pieczenia obciążony szklanką, aby nie napęczniało i wytworzyło miejsce do nadziewania kremu.

3. 

Pieczemy 13 - 18 minut-y w temperaturze 180 °C.

4. 

awokado 1 sztuka  miękki twaróg 250 gramów

Dojrzałe awokado miksujemy z twarogiem.

5. 

kakao proszek 2 łyżki  cukier puder 3 łyżki

Dodajemy kakao w proszku i cukier. Miksujemy na gładko.

6. 

Kremem napełniamy upieczone miski i ozdabiamy sezonowymi owocami, ewentualnie listkami mięty.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie