PRZEPISY

Kokosowa kremówka

Kokosowa kremówka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Przepis na ciastko z kokosowym korpusem, kremem budyniowym i bitą śmietaną.

przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

15

Masa porcji

115 g

Energia porcji

327 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

5

85

sztuk

kcal

budyń waniliowy w proszku

37

132

gramów

kcal

cukier kryształ

6

362

łyżek

kcal

cukier kryształ

90

362

gramów

kcal

cukier waniliowy

30

109

gramów

kcal

masło

180

1322

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

550

264

mililitrów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

100

356

gramów

kcal

proszek do pieczenia

15

12

gramów

kcal

wiórki kokosowe

120

832

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

żółtko jajka

5

285

sztuk

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie kokosowego korpusu

białko jajka 5 sztuk  cukier kryształ 6 łyżek  mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  wiórki kokosowe 120 gramów  proszek do pieczenia 15 gramów

Ubijamy białka na pianę, do której ostrożnie dodajemy cukier, mąkę, kokos i proszek do pieczenia.

Ubijamy białka na pianę, do której ostrożnie...

2. 

Ciasto wylewamy na małą blachę (20 x 30 cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170°C przez około 15 minut.

Ciasto wylewamy na małą blachę (20 x 30 cm),...

3. 

mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów

Jeszcze ciepłe ciasto zwilżamy przegotowanym mlekiem.

Jeszcze ciepłe ciasto zwilżamy przegotowanym...

4. Przygotowanie kremu

budyń waniliowy w proszku 37 gramów  cukier kryształ 90 gramów  cukier waniliowy 10 gramów  żółtko jajka 5 sztuk  mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów

W odrobinie ziemnego mleka mieszamy budyń, cukier i żółtka. Następnie wlewamy to reszty gotującego się mleka i gotujemy do momentu, aż budyń będzie gęsty.

W odrobinie ziemnego mleka mieszamy budyń, cukier...

5. 

masło 180 gramów

Wystudzony budyń mieszamy z miękkim masłem.

Wystudzony budyń mieszamy z miękkim masłem....

6. 

Upieczony korpus smarujemy równomiernie kremem.

Upieczony korpus smarujemy równomiernie kremem....

7. Przygotowanie bitej śmietany

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  cukier waniliowy 20 gramów

Śmietanę 33% ubijamy z cukrem waniliowym. Smarujemy nią ciasto, a następnie posypujemy kokosem. Odstawiamy ciasto w chłodne miejsce, a potem kroimy na kawałki.

Śmietanę 33% ubijamy z cukrem waniliowym....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się