PRZEPISY

Jajecznica z kurkami

Jajecznica z kurkami

Letni przysmak ze świeżymi sezonowymi grzybami na papryce, cebulce i marchewce z jajkiem.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,kurki,Śniadania z jajek,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Śniadania z jajek

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula100gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
jajka kurze4sztuki
kurki150gramów
marchew50gramów
mielona czerwona papryka¼łyżeczki
olej rzepakowy2łyżki
papryczka Padron (do smażenia)50gramów
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera¼łyżeczki
sól¼łyżeczki

 

Przepis

1. Przygotowanie marynaty

marchew 50 gramów  papryczka Padron (do smażenia) 50 gramów  cebula 100 gramów

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy.

2. 

olej rzepakowy 2 łyżki

Pokrojone warzywa smażymy na rozgrzanym oleju.

3. 

kurki 150 gramów

Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy.

4. 

czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki  sól ¼ łyżeczki

Grzyby dodajemy do warzyw ciągle mieszając i smażąc na złoty kolor. Doprawiamy solą i przyprawami.

5. 

jajka kurze 4 sztuki

Dodajemy jajka i mieszamy do zgęstnienia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się