Wiosenna jajecznica

przepis,fotoprzepis,zielona cebulka,rzodkiewka,jajka kurze,Śniadania z jajek,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Śniadania z jajek
Składniki
Składniki
| jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
| oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
| rzodkiewka | 6 ?? | sztuk kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| woda | 0 ?? | kcal | |
| zielona cebulka | 2 ?? | sztuki kcal |
Przepis
1.
oliwa 2 łyżki • zielona cebulka 2 sztuki • rzodkiewka 6 sztuk • woda
Młodą zieloną cebulkę oczyszczamy i usuwamy korzenie i zieloną natkę, myjemy i kroimy na cienkie kółeczka. Rzodkiewce usuwamy korzenie, zielone liście, myjemy i kroimy na kółeczka. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy warzywa i pod pokrywką dusimy 10 - 15 minut, do miękkości rzodkiewki. Według potrzeby możemy podlać odrobiną wody.

2.
jajka kurze 3 sztuki • sól
Po uduszeniu dodajemy rozmieszane jajka z solą, gotujemy do ścięcia się jajek. Podajemy ciepłe.

Smacznego!























