swiatwemnie.pl

Wiosenna jajecznica

    

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

jajka kurze3sztuki
oliwa2łyżki
rzodkiewka6sztuk
sól-
woda-
zielona cebulka2sztuki

1. 

oliwa 2 łyżki  zielona cebulka 2 sztuki  rzodkiewka 6 sztuk  woda

Młodą zieloną cebulkę oczyszczamy i usuwamy korzenie i zieloną natkę, myjemy i kroimy na cienkie kółeczka. Rzodkiewce usuwamy korzenie, zielone liście, myjemy i kroimy na kółeczka. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy warzywa i pod pokrywką dusimy 10 - 15 minut, do miękkości rzodkiewki. Według potrzeby możemy podlać odrobiną wody.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  sól

Po uduszeniu dodajemy rozmieszane jajka z solą, gotujemy do ścięcia się jajek. Podajemy ciepłe.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się