Tofu z fasolą
Przepis na tofu z fasolą w pomidorowym sosie z indyjskimi przyprawami. Podajemy z ryżem, świeżymi warzywami albo jako samodzielne danie.
przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,biała fasola w sosie pomidorowym,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
biała fasola w sosie pomidorowym | 400 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
ocet | 1 | łyżka | |
olej kokosowy | 2 | łyżki | |
papryka czerwona | 100 | gramów | |
przyprawa Garam masala | 1 | łyżeczka | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | 1 | łyżeczka | |
ser biały tofu | 360 | gramów | |
sok z cytryny | 1 | łyżka | |
sos sojowy | 2 | łyżki | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
3.
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera 1 łyżeczka • przyprawa Garam masala 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Równomiernie posypujemy przyprawami, kontynuujemy smażenie i często mieszamy.
5.
sos sojowy 2 łyżki • sok z cytryny 1 łyżka
Dodajemy sojowy sos i sok z cytryny. Mieszamy aby się kostki tofu połączyły a powstała ciecz wyparowała.
6.
biała fasola w sosie pomidorowym 400 gramów • ocet 1 łyżka • cukier kryształ 1 łyżka • sól ½ łyżeczki
Dodajemy fasolę w pomidorowym sosie. Doprawiamy cukrem, octem i solą.
7.
Gotujemy i mieszamy aż się sos wygotuje i ładnie otoczy całą mieszankę.
Smacznego!