swiatwemnie.pl

Tofu z fasolą

     

Przepis na tofu z fasolą w pomidorowym sosie z indyjskimi przyprawami. Podajemy z ryżem, świeżymi warzywami albo jako samodzielne danie.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

cebula 100 g  olej kokosowy 2 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

ser biały tofu 360 g

Tofu kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do smażącej się cebuli.

3. 

przyprawa rzymski kmin mielony - jeera 1 łyżeczka  przyprawa Garam masala 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Równomiernie posypujemy przyprawami, kontynuujemy smażenie i często mieszamy.

4. 

papryka czerwona 100 g

Dodajemy pokrojoną paprykę.

5. 

sos sojowy 2 łyżki  sok z cytryny 1 łyżka

Dodajemy sojowy sos i sok z cytryny. Mieszamy aby się kostki tofu połączyły a powstała ciecz wyparowała.

6. 

biała fasola w sosie pomidorowym 400 g  ocet 1 łyżka  cukier kryształ 1 łyżka  sól ½ łyżeczki

Dodajemy fasolę w pomidorowym sosie. Doprawiamy cukrem, octem i solą.

7. 

Gotujemy i mieszamy aż się sos wygotuje i ładnie otoczy całą mieszankę.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się