Tofu w potrójnej panierce
![Tofu w potrójnej panierce](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001739/img_pl_4x3/tofu-w-potrojnej-panierce_00180.jpg)
I w taki to europejski sposób możemy podejść i przygotować ten typowy azjatycki pokarm. Podajemy na przykład z ziemniaczanym puree i sosem tatarskim.
przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bułka tarta | 150 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 | gramów | |
olej do smażenia | 100 | mililitrów | |
ser biały tofu | 500 | gramów |
Przepis
2.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • jajka kurze 2 sztuki
Ilość kawałków które się nam zmieszczą na patelni solimy, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku...
4.
olej do smażenia 100 mililitrów
Panierowane kawałki kładziemy na rozgrzany olej na patelni i smażymy z obydwóch stron.
Smacznego!