swiatwemnie.pl

Tofu w potrójnej panierce

    

I w taki to europejski sposób możemy podejść i przygotować ten typowy azjatycki pokarm. Podajemy na przykład z ziemniaczanym puree i sosem tatarskim.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

 

 

bułka tarta150gramów
jajka kurze2sztuki
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
olej do smażenia100mililitrów
ser biały tofu500gramów

1. 

ser biały tofu 500 gramów

Tofu kroimy na grubsze plastry i smarujemy sojowym sosem.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  jajka kurze 2 sztuki

Ilość kawałków które się nam zmieszczą na patelni solimy, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku...

3. 

bułka tarta 150 gramów

...i w bułce tartej.

4. 

olej do smażenia 100 mililitrów

Panierowane kawałki kładziemy na rozgrzany olej na patelni i smażymy z obydwóch stron.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się