swiatwemnie.pl

Tofu burger

    

Da się i bez mięsa :) Smaczny burger nie tylko dla wegetarian.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

cebula 60 gramów  czosnek 3 ząbki  ser biały tofu 180 gramów  tofu wędzone 180 gramów

Cebulę obieramy i kroimy. Wkładamy do miski razem z obranym i pokrojonym czosnkiem oraz obydwoma serami tofu.

2. 

sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy sól oraz pieprz i dokładnie miksujemy.

3. 

nać pietruszki 1 łyżka  mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów

Dodajemy posiekaną nać pietruszki i mąkę.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

Formujemy bochenek który, na stolnicy posypaną mąką, dzielimy na 6 równych części.

5. 

Z każdej części formujemy grubszy okrągły placek.

6. 

oliwa

Placki smażymy na patelni do grilla, skropionej olejem. Z każdej strony smażymy przez około 5-6 minut.

7. 

bułka 6 sztuk  musztarda stołowa  kapusta biała

Bułki kroimy na pół a następnie dolną część smarujemy musztardą, na którą układamy na cienko pokrojoną kapustę.

8. 

cebula  ogórek konserwowy

Na kapustę kładziemy ciepły tofu burger, dodajemy na cienko pokrojone kółeczka cebuli oraz ogórek konserwowy.

9. 

ketchup

Dodajemy ketchup....

10. 

...i przykrywamy drugą połową bułki. Możemy serwować.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się