PRZEPISY

Tofu szaszłyki w cieście

Tofu szaszłyki w cieście

Prosty i smaczny przepis na przygotowanie tofu.

przepis,fotoprzepis,pieczarki,ser biały tofu,jabłka,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jabłka300gramów
jajka kurze4sztuki
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750-
olej do frytek-
pieczarki300gramów
ser biały tofu150gramów
sól½łyżeczki

 

Przepis

1. 

pieczarki 300 gramów  ser biały tofu 150 gramów  jabłka 300 gramów

Pieczarki oczyszczamy i przekrawamy na połowę. Tofu kroimy na mniejsze kwadraciki, albo prostokąty, ale nie za bardzo cienkie, aby podczas nabijania na patyczki do szaszłyków nie rozpadały się nam. Jabłka obieramy, usuwamy rdzeń i kroimy na mniejsze kawałki. Tofu, pieczarki i jabłka na przemian nabijamy na patyczki do szaszłyków.

2. 

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze 4 sztuki  sól ½ łyżeczki

Z mleka, mąki (dodajemy według potrzeby), jajek i soli przygotowujemy sobie średnio gęste ciasto.

3. 

olej do frytek

Na patelni rozgrzewamy olej, szaszłyki zanurzamy w cieście, wyciągamy i szybko kładziemy na olej, przykryte 5 minut smażymy.

4. 

Szaszłyki obracamy i odkryte smażymy na złoty kolor i z drugiej strony.

5. 

Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim, ewentualnie z warzywną sałatką.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie