swiatwemnie.pl

Stekowy sos z grzybami

     

Delikatny sos śmietanowy z oszałamiającym smakiem grzybów.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

 
 
Crème fraîche2łyżki
Pieprz biały mielonyg
Suszone grzyby5gramów
Sólg
Woda150mililitrów

1. 

woda 150 ml  suszone grzyby 5 g

Garść suszonych grzybów gotujemy 15 minut w wodzie na patelni. Jeśli mamy suszone młode podgrzybki, jest to tylko nasz plus.

2. 

sól  pieprz biały mielony  crème fraîche 2 łyżki

Delikatnie solimy, pieprzymy i dodajemy kwaśną śmietanę.

3. 

Na delikatnym ogniu podgrzewamy i mieszamy gładki sos z kawałkami grzybów.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się