swiatwemnie.pl

Sos do steków ze świeżymi ziołami

     

Klasyczna potrawa o ziołowym posmaku na śmietanie.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

Brandy2łyżki
Crème fraîche2łyżki
Masło40gramów
Świeże zioła1łyżka

1. 

masło 40 g  świeże zioła 1 łyżka

Na patelni roztapiamy masło i wszystkie świeże zioła.

2. 

brandy 2 łyżki

Dodajemy odrobinę brandy, alkohol podpalamy, aby wyparował.

3. 

crème fraîche 2 łyżki

Dodajemy kwaśną śmietanę i podgrzewamy. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozrzedzamy mlekiem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się