swiatwemnie.pl

Selerowa sałatka z koniakiem

    

Coś naprawdę tylko dla panów :)

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

czarny pieprz mielony½łyżeczki
jabłka150gramów
koniak3łyżki
mielone orzechy włoskie60gramów
oliwa2łyżki
seler400gramów
ser Parmezan60gramów
ser pleśniowy typu Lazur125gramów
sok z cytryny15mililitrów
sól½łyżeczki
woda50mililitrów

1. 

seler 400 gramów  jabłka 150 gramów  woda 50 mililitrów  sok z cytryny 15 mililitrów  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Selera obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Jabłka obieramy i też na drobno trzemy. Zalewamy zalewą z wody, soli i pieprzu. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy.

2. 

ser pleśniowy typu Lazur 125 gramów

Ser trzemy.

3. 

mielone orzechy włoskie 60 gramów

Orzechy mielimy.

4. 

oliwa 2 łyżki  koniak 3 łyżki

Ser i orzechy dodajemy do sałatki. Wlewamy olej i koniak, mieszamy.

5. 

ser Parmezan 60 gramów

Na koniec dodajemy starty parmezan. Sałatkę odstawiamy na jeden dzień. Przed podaniem możemy według smaku dodać troszkę majonezu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się