swiatwemnie.pl

Selerowa sałatka z koniakiem

     

Coś naprawdę tylko dla panów :)

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Jabłka150gramów
Koniak3łyżki
Mielone orzechy włoskie60gramów
Oliwa2łyżki
Seler400gramów
Ser parmezan60gramów
Ser pleśniowy typu lazur125gramów
Sok z cytryny15mililitrów
Sól½łyżeczki
Woda50mililitrów

1. 

seler 400 g  jabłka 150 g  woda 50 ml  sok z cytryny 15 ml  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Selera obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Jabłka obieramy i też na drobno trzemy. Zalewamy zalewą z wody, soli i pieprzu. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy.

2. 

ser pleśniowy typu Lazur 125 g

Ser trzemy.

3. 

mielone orzechy włoskie 60 g

Orzechy mielimy.

4. 

oliwa 2 łyżki  koniak 3 łyżki

Ser i orzechy dodajemy do sałatki. Wlewamy olej i koniak, mieszamy.

5. 

ser Parmezan 60 g

Na koniec dodajemy starty parmezan. Sałatkę odstawiamy na jeden dzień. Przed podaniem możemy według smaku dodać troszkę majonezu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się