swiatwemnie.pl

Żytnie płatki z jabłkami

    

Zdrowe śniadanie bez cukru dla wszystkich.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

cynamon mielony¼łyżeczki
jabłka100gramów
mleko tłuste 3,5%150mililitrów
orzechy włoskie-
płatki żytnie30gramów
rodzynki30gramów
siemię lniane1łyżeczka
woda200mililitrów

1. 

płatki żytnie 30 gramów  rodzynki 30 gramów  woda 200 mililitrów

Płatki zalewamy wodą, dodajemy umyte rodzynki, doprowadzamy do wrzenia i 5 minut gotujemy.

2. 

mleko tłuste 3,5% 150 mililitrów  cynamon mielony ¼ łyżeczki

Dolewamy mleko, dosypujemy cynamon i gotujemy kolejnych 5 minut. Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.

3. 

jabłka 100 gramów

Jabłka myjemy i na grubo trzemy razem ze skórką.

4. 

siemię lniane 1 łyżeczka  orzechy włoskie

Razem z mielonym siemieniem lnianym dodajemy do płatków. Przy podawaniu posypujemy siekanymi orzechami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się