Amerykański Coleslaw z czerwonej kapusty
Ulubiona warzywna surówka ze zdrowej czerwonej kapusty i warzyw.
przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,seler,marchew,Sałatki warzywne,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne Bezglutenowe Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) Sezon - Seler Sezon - Marchewka
Składniki
Składniki
cebula | 80 | gramów | |
cukier kryształ | 1 | łyżeczka | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czerwona kapusta | 800 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 250 | gramów | |
majonez | 200 | gramów | |
marchew | 300 | gramów | |
ocet balsamiczny | 3 | łyżki | |
seler | 200 | gramów |
Przepis
2.
...i w kuchennym robocie na grubo siekamy.
3.
Kapustę solimy, mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Potem wyciskamy z niej sok i odlewamy go.
7.
ocet balsamiczny 3 łyżki • cukier kryształ 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Do surówki dodajemy ocet, cukier i pieprz.
9.
Dobrze mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Smacznego!