swiatwemnie.pl

Amerykański Coleslaw z czerwonej kapusty

    

Ulubiona warzywna surówka ze zdrowej czerwonej kapusty i warzyw.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula80gramów
cukier kryształ1łyżeczka
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czerwona kapusta800gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)250gramów
majonez200gramów
marchew300gramów
ocet balsamiczny3łyżki
seler200gramów

1. 

czerwona kapusta 800 gramów

Kapustę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki...

2. 

...i w kuchennym robocie na grubo siekamy.

3. 

Kapustę solimy, mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Potem wyciskamy z niej sok i odlewamy go.

4. 

marchew 300 gramów

Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy.

5. 

seler 200 gramów

Obieramy i myjemy seler. Trzemy tak samo jak marchewkę.

6. 

cebula 80 gramów

Do kapusty dodajemy marchewkę, seler i obraną, na drobno pokrojoną cebulę.

7. 

ocet balsamiczny 3 łyżki  cukier kryształ 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Do surówki dodajemy ocet, cukier i pieprz.

8. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów  majonez 200 gramów

Dodajemy śmietanę i majonez.

9. 

Dobrze mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się