Jabłkowo-ćwikłowa surówka

Zdrowa surówka, pełna jabłek i ulubionej ćwikły.
przepis,fotoprzepis,jabłka,burak ćwikłowy,Sałatki warzywne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
360 g
Energia porcji
157 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
Kategorie
Sałatki warzywne › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezon - Jabłka (jesień) › Sezon - Jabłka (zima) › Sezon - Burak ćwikłowy ›Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 400 192 | gramów kcal | |
chrzan w słoiku | 20 12 | gramów kcal | |
cukier trzcinowy | 4 80 | łyżeczki kcal | |
jabłka | 400 244 | gramów kcal | |
sok z cytryny | 30 99 | łyżek kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
burak ćwikłowy 400 gramów
Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.
2.
Ćwikłę na grubo trzemy.



5.
woda 150 mililitrów • sok z cytryny 30 łyżek • cukier trzcinowy 4 łyżeczki
W wodzie rozpuszczamy cukier i dodajemy sok z cytryny. Zalewą surówkę zalewamy i mieszamy.

Smacznego!