PRZEPISY

Jabłkowo-ćwikłowa surówka

Jabłkowo-ćwikłowa surówka

Zdrowa surówka, pełna jabłek i ulubionej ćwikły.

przepis,fotoprzepis,jabłka,burak ćwikłowy,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy400gramów
chrzan w słoiku20gramów
cukier trzcinowy4łyżeczki
jabłka400gramów
sok z cytryny30łyżek
woda150mililitrów

 

Przepis

1. 

burak ćwikłowy 400 gramów

Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.

2. 

Ćwikłę na grubo trzemy.

3. 

jabłka 400 gramów

Jabłka obieramy i na grubo trzemy.

4. 

chrzan w słoiku 20 gramów

Ćwikłę mieszamy z jabłkami i chrzanem.

5. 

woda 150 mililitrów  sok z cytryny 30 łyżek  cukier trzcinowy 4 łyżeczki

W wodzie rozpuszczamy cukier i dodajemy sok z cytryny. Zalewą surówkę zalewamy i mieszamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie