swiatwemnie.pl

Jabłkowo-ćwikłowa surówka

     

Zdrowa surówka, pełna jabłek i ulubionej ćwikły.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

Burak ćwikłowy400gramów
Chrzan w słoiku20gramów
Cukier trzcinowy4łyżeczki
Jabłka400gramów
Sok z cytryny30łyżek
Woda150mililitrów

1. 

burak ćwikłowy 400 g

Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.

2. 

Ćwikłę na grubo trzemy.

3. 

jabłka 400 g

Jabłka obieramy i na grubo trzemy.

4. 

chrzan w słoiku 20 g

Ćwikłę mieszamy z jabłkami i chrzanem.

5. 

woda 150 ml  sok z cytryny 30 łyżek  cukier trzcinowy 4 łyżeczki

W wodzie rozpuszczamy cukier i dodajemy sok z cytryny. Zalewą surówkę zalewamy i mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się