Jabłkowo-ćwikłowa surówka
Zdrowa surówka, pełna jabłek i ulubionej ćwikły.
przepis,fotoprzepis,jabłka,burak ćwikłowy,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Jabłka (zima) Sezon - Jabłka (jesień) Sezon - Burak ćwikłowy
Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 400 | gramów | |
chrzan w słoiku | 20 | gramów | |
cukier trzcinowy | 4 | łyżeczki | |
jabłka | 400 | gramów | |
sok z cytryny | 30 | łyżek | |
woda | 150 | mililitrów |
Przepis
1.
burak ćwikłowy 400 gramów
Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.
2.
Ćwikłę na grubo trzemy.



5.
woda 150 mililitrów • sok z cytryny 30 łyżek • cukier trzcinowy 4 łyżeczki
W wodzie rozpuszczamy cukier i dodajemy sok z cytryny. Zalewą surówkę zalewamy i mieszamy.

Smacznego!