PRZEPISY

Faszerowany krokodyl

Faszerowany krokodyl

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Przekąska, która z pewnością zaciekawi i ozdobi stół na każdej uroczystości.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,boczek przerośnięty,ser Feta,ser Eidam,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

boczek przerośnięty

100

640

gramów

kcal

cukier kryształ

1

21

łyżeczka

kcal

drożdże instant

2

40

łyżeczki

kcal

ketchup

0

??

kcal

mleko półtłuste 1,5%

250

120

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

500

1735

gramów

kcal

olej słonecznikowy

150

1349

mililitrów

kcal

oliwki z papryką

100

133

gramów

kcal

oregano

0

??

kcal

pomidory koktajlowe

150

27

gramów

kcal

ser Eidam

150

429

gramów

kcal

ser Feta

100

263

gramów

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  olej słonecznikowy 150 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  cukier kryształ 1 łyżeczka  sól 2 łyżeczki  drożdże instant 2 łyżeczki

Z mleka, oleju, mąki, cukru, soli i drożdży wyrabiamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia i rozwałkowujemy je na posypanej mąką stolnicy na odpowiedniej wielkości prostokąt. Brzegi ciasta około 1 - 1,5 cm odcinamy. Ścinki użyjemy na uformowanie oczu i nóg krokodyla.

Z mleka, oleju, mąki, cukru, soli i drożdży...

2. 

ketchup  oregano

Ciasto smarujemy keczupem i posypujemy oregano.

Ciasto smarujemy keczupem i posypujemy oregano....

3. 

boczek przerośnięty 100 gramów  ser Feta 100 gramów  oliwki z papryką 100 gramów

Na cieście układamy na cienko pokrojony przerośnięty boczek. Na środek warstwujemy rozkruszony ser i pokrojone oliwki.

Na cieście układamy na cienko pokrojony...

4. 

pomidory koktajlowe 150 gramów  ser Eidam 150 gramów

Na oliwki warstwujemy na połowę pokrojone pomidory i od wytworzonego wału układamy na boczku na cienko pokrojony ser. Ciasto wraz ze składnikami nacinamy na skos, od brzegu do środkowego wału, na równomierne paski.

Na oliwki warstwujemy na połowę pokrojone...

5. 

Przekładaniem wytworzonych pasków

Przekładaniem wytworzonych pasków...

6. 

wytwarzamy ciało krokodyla.

wytwarzamy ciało krokodyla....

7. 

Na końcach wytwarzamy głowę i niewyraźny ogon.

Na końcach wytwarzamy głowę i niewyraźny ogon....

8. 

Ze ścinek wytwarzamy, obtoczeniem pomidora w cieście, oczy.

Ze ścinek wytwarzamy, obtoczeniem pomidora w...

9. 

Wytwarzamy nogi.

Wytwarzamy nogi....

10. 

Ciało krokodyla przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, roztrzepanym jajkiem przyklejamy oczy i nogi i całego krokodyla jajkiem smarujemy.

Ciało krokodyla przekładamy na blachę...

11. 

Krokodyla pieczemy w temperaturze około 170°C przez około 20 -30 minut.

Krokodyla pieczemy w temperaturze około 170°C...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się