PRZEPISY

Rolada z jajkiem

Rolada z jajkiem

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Prosta faszerowana rolada, którą można podawać ze strączkowymi warzywami na gęsto i sosami. Smakuje też dobrze z ziemniaczanym puree, lub gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,jajka kurze,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Wieprzowina  

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka

1

??

sztuka

kcal

bułka tarta

50

187

gramów

kcal

bułka tarta

0

??

kcal

cebula

70

31

gramów

kcal

czosnek

4

22

ząbki

kcal

jajka kurze

6

528

sztuk

kcal

mleko półtłuste 1,5%

50

24

mililitrów

kcal

olej słonecznikowy

80

720

mililitrów

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

wieprzowe mięso mielone

800

2080

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

jajka kurze 4 sztuki  biała podłużna bułka 1 sztuka  mleko półtłuste 1,5% 50 mililitrów

Jajka gotujemy na twardo, wystudzamy i obieramy. Rogal na drobno kroimy i zalewamy mlekiem.

Jajka gotujemy na twardo, wystudzamy i obieramy....

2. 

cebula 70 gramów

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i dodajemy do rogala. Dobrze mieszamy.

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i dodajemy do...

3. 

wieprzowe mięso mielone 800 gramów  jajka kurze 2 sztuki  sól 1.5 łyżeczki  czosnek 4 ząbki

Dodajemy mięso, surowe jajka, sól i oczyszczony przeciśnięty czosnek. Ponownie dobrze, najlepiej ręką, mieszamy.

Dodajemy mięso, surowe jajka, sól i oczyszczony...

4. 

bułka tarta 50 gramów

Według potrzeby dodajemy trochę bułki tartej.

Według potrzeby dodajemy trochę bułki tartej....

5. 

bułka tarta

Na deskę wysypujemy trochę bułki tartej. Rozkładamy na niej mięsną masę. Przez środek układamy jajka na twardo.

Na deskę wysypujemy trochę bułki tartej....

6. 

Jajka zapakowujemy.

Jajka zapakowujemy....

7. 

olej słonecznikowy 80 mililitrów

Roladę przekładamy do brytfanny i polewamy olejem.

Roladę przekładamy do brytfanny i polewamy...

8. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180-190°C przykryte 40 minut, potem odkrywamy i jeszcze dopiekamy 20 minut.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180-190°C...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się