PRZEPISY

Riccioli z szałwiowym pesto

Riccioli z szałwiowym pesto

Długi cienki makaron pokryty ziołowo-orzechowym pesto z suszonymi pomidorami i serem.

przepis,fotoprzepis,suszone pomidory,ser Grana Padano,makaron - Tagliatelle,Makarony

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Kategorie

Makarony  

 

Składniki

Składniki

Szałwiowe pesto przepis2łyżki
makaron - Tagliatelle200gramów
ser Grana Padano20gramów
suszone pomidory100gramów

 

Przepis

1. 

makaron - Tagliatelle 200 gramów

W słonej wodzie gotujemy makaron według zaleceń producenta.

2. 

suszone pomidory 100 gramów

Suszone pomidory kroimy na cienkie paseczki.

3. 

Szałwiowe pesto przepis 2 łyżki

Ugotowany makaron ostrożnie mieszamy z pesto i pomidorami.

4. 

ser Grana Padano 20 gramów

Ozdabiamy cienkimi kruchymi wiórkami sera.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie