PRZEPISY

Szynkowe łazanki z cukinią

Szynkowe łazanki z cukinią

Smaczna zmiana przepisu na ulubione szynkowe łazanki.

przepis,fotoprzepis,makaron - łazanki,cukinia,szynka wieprzowa duszona,słodka śmietana do gotowania,Makarony

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bułka tarta-
cebula200gramów
cukinia300gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
jajka kurze4sztuki
makaron - łazanki400gramów
smalec30gramów
smalec-
szynka wieprzowa duszona350gramów
sól1łyżeczka
słodka śmietana do gotowania500mililitrów

 

Przepis

1. 

makaron - łazanki 400 gramów

Łazanki gotujemy w słonej wodzie i odcedzamy.

2. 

cebula 200 gramów  smalec 30 gramów  cukinia 300 gramów

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na smalcu. Cukinię myjemy i kroimy na małe kostki. Dodajemy ją do cebuli i 8 minut smażymy.

3. 

Łazanki wkładamy do miski, dodajemy cukinię...

4. 

szynka wieprzowa duszona 350 gramów

...i na kostki pokrojoną szynkę. Dobrze mieszamy. Możemy podawać, albo możemy je jeszcze przed konsumpcją zapiec.

5. 

smalec  bułka tarta  słodka śmietana do gotowania 500 mililitrów  jajka kurze 4 sztuki  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Łazanki wkładamy do brytfanny wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą. Zalewamy je zawiesiną ze śmietany, jajek, soli i pieprzu.

6. 

Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku w 200°C przez około 40 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie