swiatwemnie.pl

Biszkoptowe salami z orzechami i kokosem

     

Nie pieczony, słodki świąteczny smakołyk.

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

Biszkopty100gramów
Cukier puder100gramów
Jajka kurze1sztuka
Kakao proszek25gramów
Masło120gramów
Masło
Orzechy włoskie80gramów
Wiórki kokosowe

1. 

biszkopty 100 g  orzechy włoskie 80 g

Biszkopty i orzechy siekamy na kawałki.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 100 g  kakao proszek 25 g

Jajko mieszamy z cukrem i kakaem.

3. 

masło 120 g

W garnku rozpuszczamy masło, dolewamy przygotowaną jajeczną mieszankę. Podgotowujemy.

4. 

Dodajemy orzechy ...

5. 

... i biszkopty.

6. 

masło

Gorącą masę przekładamy na folię aluminiową wysmarowaną masłem. Formujemy na kształt walca o średnicy około 6 cm.

7. 

wiórki kokosowe

Walec przekładamy na folię spożywczą, obtaczamy w kokosie, zapakowujemy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

8. 

Stężone salami rozpakowujemy i kroimy na plasterki.

9. 

Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się