PRZEPISY

Biszkoptowe salami z orzechami i kokosem

Biszkoptowe salami z orzechami i kokosem

Nie pieczony, słodki świąteczny smakołyk.

przepis,fotoprzepis,biszkopty,orzechy włoskie,wiórki kokosowe,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biszkopty100gramów
cukier puder100gramów
jajka kurze1sztuka
kakao proszek25gramów
masło120gramów
masło-
orzechy włoskie80gramów
wiórki kokosowe-

 

Przepis

1. 

biszkopty 100 gramów  orzechy włoskie 80 gramów

Biszkopty i orzechy siekamy na kawałki.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 100 gramów  kakao proszek 25 gramów

Jajko mieszamy z cukrem i kakaem.

3. 

masło 120 gramów

W garnku rozpuszczamy masło, dolewamy przygotowaną jajeczną mieszankę. Podgotowujemy.

4. 

Dodajemy orzechy ...

5. 

... i biszkopty.

6. 

masło

Gorącą masę przekładamy na folię aluminiową wysmarowaną masłem. Formujemy na kształt walca o średnicy około 6 cm.

7. 

wiórki kokosowe

Walec przekładamy na folię spożywczą, obtaczamy w kokosie, zapakowujemy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

8. 

Stężone salami rozpakowujemy i kroimy na plasterki.

9. 

Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie