Biszkoptowe salami z orzechami i kokosem
Nie pieczony, słodki świąteczny smakołyk.
przepis,fotoprzepis,biszkopty,orzechy włoskie,wiórki kokosowe,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Ciasteczka
Kategorie
Ciasteczka Boże Narodzenie Bez pieczenia Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia Bożonarodzeniowe pieczywo Sezon - Orzechy
Składniki
Składniki
biszkopty | 100 | gramów | |
cukier puder | 100 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kakao proszek | 25 | gramów | |
masło | 120 | gramów | |
masło | - | ||
orzechy włoskie | 80 | gramów | |
wiórki kokosowe | - |
Przepis

2.
jajka kurze 1 sztuka • cukier puder 100 gramów • kakao proszek 25 gramów
Jajko mieszamy z cukrem i kakaem.

3.
masło 120 gramów
W garnku rozpuszczamy masło, dolewamy przygotowaną jajeczną mieszankę. Podgotowujemy.

4.
Dodajemy orzechy ...

5.
... i biszkopty.

6.
Gorącą masę przekładamy na folię aluminiową wysmarowaną masłem. Formujemy na kształt walca o średnicy około 6 cm.

7.
Walec przekładamy na folię spożywczą, obtaczamy w kokosie, zapakowujemy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

8.
Stężone salami rozpakowujemy i kroimy na plasterki.

9.
Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!