swiatwemnie.pl

Biszkoptowe salami z orzechami i kokosem

    

Nie pieczony, słodki świąteczny smakołyk.

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

biszkopty100gramów
cukier puder100gramów
jajka kurze1sztuka
kakao proszek25gramów
masło120gramów
masło-
orzechy włoskie80gramów
wiórki kokosowe-

1. 

biszkopty 100 gramów  orzechy włoskie 80 gramów

Biszkopty i orzechy siekamy na kawałki.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 100 gramów  kakao proszek 25 gramów

Jajko mieszamy z cukrem i kakaem.

3. 

masło 120 gramów

W garnku rozpuszczamy masło, dolewamy przygotowaną jajeczną mieszankę. Podgotowujemy.

4. 

Dodajemy orzechy ...

5. 

... i biszkopty.

6. 

masło

Gorącą masę przekładamy na folię aluminiową wysmarowaną masłem. Formujemy na kształt walca o średnicy około 6 cm.

7. 

wiórki kokosowe

Walec przekładamy na folię spożywczą, obtaczamy w kokosie, zapakowujemy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

8. 

Stężone salami rozpakowujemy i kroimy na plasterki.

9. 

Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się