PRZEPISY

Jabłkowe muffiny z posypką

Jabłkowe muffiny z posypką

Ulubione ciasteczka, pełne jabłuszek, które będą smakować nie tylko dzieciom.

przepis,fotoprzepis,jabłka,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ130gramów
cynamon mielony2łyżeczki
jabłka500gramów
jajka kurze1sztuka
masło40gramów
mąka chlebowa pszenna T750270gramów
mąka luksusowa pszenna T55060gramów
olej słonecznikowy80mililitrów
proszek do pieczenia2łyżeczki
soda oczyszczona½łyżeczki
zsiadłe mleko 3,6%250mililitrów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 270 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  soda oczyszczona ½ łyżeczki  cynamon mielony 2 łyżeczki

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sodę oczyszczoną oraz cynamon.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ 100 gramów  olej słonecznikowy 80 mililitrów  zsiadłe mleko 3,6% 250 mililitrów

Jajko ubijamy razem z cukrem, olejem i zsiadłym mlekiem.

3. 

jabłka 500 gramów

Jabłka obieramy i na drobno kroimy.

4. 

Do ubitej masy dodajemy mączną mieszankę.

5. 

Dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy.

6. 

mąka luksusowa pszenna T550 60 gramów  masło 40 gramów  cukier kryształ 30 gramów

Posypkę przygotowujemy poprzez wymieszanie mąki z cukrem oraz masłem.

7. 

Blachę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami. Ciasto rozdzielamy do papilotków i posypujemy posypką.

8. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się