Pozapadane jabłkowe ciasto

Ciasto delikatne jak obłoczek! Wypróbujcie a będziecie go ciągle piec i piec i ...
przepis,fotoprzepis,jabłka,Ciasta,Sezonowe przepisy
Ciasta
Kategorie
Ciasta › Sezonowe przepisy › Desery z jabłek › Jabłkowe ciasta › Sezon - Jabłka (jesień) › Sezon - Jabłka (zima) ›Składniki
Składniki
białko jajka | 3 51 | sztuki kcal | |
cukier puder | 125 485 | gramów kcal | |
cynamon mielony | 0 ?? | kcal | |
jabłka | 800 488 | gramów kcal | |
masło | 125 918 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 25 16 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 694 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 7 6 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 3 171 | sztuki kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów • proszek do pieczenia 7 gramów
Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.

2.
żółtko jajka 3 sztuki • cukier puder 125 gramów • masło 125 gramów • mleko tłuste 3,5% 25 mililitrów
Żółtka ubijamy razem z cukrem i masłem. Dodajemy mleko i przygotowaną mąkę. Wszystko razem ubijamy.


4.
Do ciasta delikatnie dodajemy pianę z białek.

5.
Ciasto wylewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

6.
jabłka 800 gramów • cynamon mielony
Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki które układamy na wierzch ciasta. Posypujemy cynamonem.

7.
Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!