PRZEPISY

Pozapadane jabłkowe ciasto

Pozapadane jabłkowe ciasto

Ciasto delikatne jak obłoczek! Wypróbujcie a będziecie go ciągle piec i piec i ...

przepis,fotoprzepis,jabłka,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka3sztuki
cukier puder125gramów
cynamon mielony-
jabłka800gramów
masło125gramów
mleko tłuste 3,5%25mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
proszek do pieczenia7gramów
żółtko jajka3sztuki

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  proszek do pieczenia 7 gramów

Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.

2. 

żółtko jajka 3 sztuki  cukier puder 125 gramów  masło 125 gramów  mleko tłuste 3,5% 25 mililitrów

Żółtka ubijamy razem z cukrem i masłem. Dodajemy mleko i przygotowaną mąkę. Wszystko razem ubijamy.

3. 

białko jajka 3 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

4. 

Do ciasta delikatnie dodajemy pianę z białek.

5. 

Ciasto wylewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

6. 

jabłka 800 gramów  cynamon mielony

Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki które układamy na wierzch ciasta. Posypujemy cynamonem.

7. 

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie