swiatwemnie.pl

Słodka bułka z domowej piekarni

     

Proste przygotowanie doskonałej słodkiej bułki/ciasta z użyciem domowej piekarni.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Białe pieczywo6sztuk
Cukier kryształ120gramów
Cukier waniliowy1opakowanie
Cynamon mielony2łyżeczki
Jabłka500gramów
Jajka kurze4sztuki
Masło
Mleko półtłuste 1,5%150mililitrów
Rodzynki100gramów

1. 

białe pieczywo 6 sztuk  cukier kryształ 120 g  jabłka 500 g  rodzynki 100 g  mleko półtłuste 1,5% 150 ml  jajka kurze 4 sztuki  cukier waniliowy 1 opakowanie  cynamon mielony 2 łyżeczki

Starsze pieczywo kroimy na kostki, posypujemy kryształowym cukrem. Jabłka obieramy, trzemy, dodajemy do pieczywa razem z uprzednio namoczonymi i przed dodaniem odcedzonymi rodzynkami. Wszystko razem porządnie mieszamy. W mleku mieszamy jajka, cukier waniliowy i cynamon.

2. 

masło

Pojemnik do pieczenia chleba smarujemy masłem i wyciągamy z niego łopatkę do mieszania. Masę wkładamy do pojemnika i dociskamy. Zalewamy mleczną zawiesiną i przebijamy wykałaczką, aby mleko z łatwością wsiąknęło w bułki.

3. 

Pojemnik wkładamy do piekarni i nastawiamy program: Pieczenie. Po skończonym programie pieczenia bułkę wyciągamy/przewracamy. podajemy ciepłą, ewentualnie możemy podawać ostudzoną na temperaturę pokojową.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się