PRZEPISY

Słodka bułka z domowej piekarni

Słodka bułka z domowej piekarni

Proste przygotowanie doskonałej słodkiej bułki/ciasta z użyciem domowej piekarni.

przepis,fotoprzepis,białe pieczywo,jabłka,rodzynki,cynamon mielony,Słodkie dania,Przepisy do automatu do pieczenia

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białe pieczywo6sztuk
cukier kryształ120gramów
cukier waniliowy1opakowanie
cynamon mielony2łyżeczki
jabłka500gramów
jajka kurze4sztuki
masło-
mleko półtłuste 1,5%150mililitrów
rodzynki100gramów

 

Przepis

1. 

białe pieczywo 6 sztuk  cukier kryształ 120 gramów  jabłka 500 gramów  rodzynki 100 gramów  mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów  jajka kurze 4 sztuki  cukier waniliowy 1 opakowanie  cynamon mielony 2 łyżeczki

Starsze pieczywo kroimy na kostki, posypujemy kryształowym cukrem. Jabłka obieramy, trzemy, dodajemy do pieczywa razem z uprzednio namoczonymi i przed dodaniem odcedzonymi rodzynkami. Wszystko razem porządnie mieszamy. W mleku mieszamy jajka, cukier waniliowy i cynamon.

2. 

masło

Pojemnik do pieczenia chleba smarujemy masłem i wyciągamy z niego łopatkę do mieszania. Masę wkładamy do pojemnika i dociskamy. Zalewamy mleczną zawiesiną i przebijamy wykałaczką, aby mleko z łatwością wsiąknęło w bułki.

3. 

Pojemnik wkładamy do piekarni i nastawiamy program: Pieczenie. Po skończonym programie pieczenia bułkę wyciągamy/przewracamy. podajemy ciepłą, ewentualnie możemy podawać ostudzoną na temperaturę pokojową.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się