swiatwemnie.pl

Odwrócone filety z kurczaka

     

Delikatne soczyste filety z kurczaka. Podajemy z puree ziemniaczanym i surówką.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

1. 

piersi z kurczaka 800 g

Piersi z kurczaka umyjemy i na pół wzdłuż przekroimy. Ubijamy je na cienko.

2. 

sól  bułka tarta  jajka kurze 3 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750

Filety z kurczaka solimy i dobrze obtaczamy z bułce tartej. Potem je szybko zanurzamy w roztrzepanych jajkach.

3. 

Bezpośrednio po tym obtaczamy je w mące.

4. 

olej słonecznikowy

Smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron.

5. 

Usmażone wybieramy z patelni i kładziemy na krawędzi, jeden filet obok drugiego, w naczyniu żaroodpornym.

6. 

woda 200 ml

Filety w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem z wypieku i podlewamy wodą. Naczynie zamykamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się