Odwrócone filety z kurczaka
Delikatne soczyste filety z kurczaka. Podajemy z puree ziemniaczanym i surówką.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,Kurczak,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
bułka tarta | - | ||
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej słonecznikowy | - | ||
piersi z kurczaka | 800 | gramów | |
sól | - | ||
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 800 gramów
Piersi z kurczaka umyjemy i na pół wzdłuż przekroimy. Ubijamy je na cienko.
2.
sól • bułka tarta • jajka kurze 3 sztuki • mąka chlebowa pszenna T750
Filety z kurczaka solimy i dobrze obtaczamy z bułce tartej. Potem je szybko zanurzamy w roztrzepanych jajkach.
3.
Bezpośrednio po tym obtaczamy je w mące.
5.
Usmażone wybieramy z patelni i kładziemy na krawędzi, jeden filet obok drugiego, w naczyniu żaroodpornym.
6.
woda 200 mililitrów
Filety w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem z wypieku i podlewamy wodą. Naczynie zamykamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Smacznego!