Wieprzowe medaliony z cukinią

Smaczny przepis na przygotowanie wieprzowego mięsa z cukinią.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,cukinia,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 400 684 | gramów kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
cukinia | 400 72 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
oliwa | 3 396 | łyżki kcal | |
pieprz biały mielony | 0 ?? | kcal | |
pomidory | 200 50 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
Udo wieprzowe 400 gramów • sól • pieprz biały mielony • czarny pieprz mielony • cebula 150 gramów • oliwa 3 łyżki
Mięso wieprzowe myjemy, solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy, na drobno kroimy i szklimy na oleju. Mięso na cebulce z obydwóch stron szybko smażymy.

2.
pomidory 200 gramów
Pomidory zalewamy wrzącą wodą, po chwili je wyciągamy i obieramy. Pokrojone na ćwiartki dodajemy je do mięsa, solimy, podlewamy wodą i pod pokrywką na średnim ogniu gotujemy około 40 minut.

3.
cukinia 400 gramów
W międzyczasie obieramy i na kółeczka kroimy cukinię. Dziesięć minut przed dogotowaniem mięsa, dodajemy cukinię i razem dusimy.

Smacznego!