swiatwemnie.pl

Wieprzowe medaliony z cukinią

     

Smaczny przepis na przygotowanie wieprzowego mięsa z cukinią.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

Cebula150gramów
Cukinia400gramów
Czarny pieprz mielony
Oliwa3łyżki
Pieprz biały mielony
Pomidory200gramów
Sól
Udo wieprzowe400gramów

1. 

Udo wieprzowe 400 g  sól  pieprz biały mielony  czarny pieprz mielony  cebula 150 g  oliwa 3 łyżki

Mięso wieprzowe myjemy, solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy, na drobno kroimy i szklimy na oleju. Mięso na cebulce z obydwóch stron szybko smażymy.

2. 

pomidory 200 g

Pomidory zalewamy wrzącą wodą, po chwili je wyciągamy i obieramy. Pokrojone na ćwiartki dodajemy je do mięsa, solimy, podlewamy wodą i pod pokrywką na średnim ogniu gotujemy około 40 minut.

3. 

cukinia 400 g

W międzyczasie obieramy i na kółeczka kroimy cukinię. Dziesięć minut przed dogotowaniem mięsa, dodajemy cukinię i razem dusimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się