swiatwemnie.pl

Wieprzowe medaliony z cukinią

Smaczny przepis na przygotowanie wieprzowego mięsa z cukinią.

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula150gramów
Cukinia400gramów
Czarny pieprz mielony
Oliwa3łyżki
Pieprz biały mielony
Pomidory200gramów
Sól
Udo wieprzowe400gramów

1. 

Udo wieprzowe 400 g  sól  pieprz biały mielony  czarny pieprz mielony  cebula 150 g  oliwa 3 łyżki

Mięso wieprzowe myjemy, solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy, na drobno kroimy i szklimy na oleju. Mięso na cebulce z obydwóch stron szybko smażymy.

2. 

pomidory 200 g

Pomidory zalewamy wrzącą wodą, po chwili je wyciągamy i obieramy. Pokrojone na ćwiartki dodajemy je do mięsa, solimy, podlewamy wodą i pod pokrywką na średnim ogniu gotujemy około 40 minut.

3. 

cukinia 400 g

W międzyczasie obieramy i na kółeczka kroimy cukinię. Dziesięć minut przed dogotowaniem mięsa, dodajemy cukinię i razem dusimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się