PRZEPISY

Wieprzowe udo z ostrygowym sosem

Wieprzowe udo z ostrygowym sosem

Wieprzowe saute o kuszącym zapachu i smaku. Dobrym dodatkiem może być kuskus, tarhonya lub ryż.

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,sos ostrygowy,śmietana (10-12% tłuszczu),Wieprzowina,Bezglutenowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

2 h. 15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe300gramów
cebula1sztuka
cukier kryształ1łyżka
czosnek3ząbki
olej słonecznikowy1łyżka
sos ostrygowy3łyżki
śmietana (10-12% tłuszczu)50mililitrów

 

Przepis

1. Marynowanie mięsa

Udo wieprzowe 300 gramów  czosnek 3 ząbki  sos ostrygowy 3 łyżki  śmietana (10-12% tłuszczu) 50 mililitrów

Do miski dajemy mięso pokrojone na cienkie kawałki, na drobno pokrojony czosnek, dodajemy sos ostrygowy i śmietanę. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę.

2. Duszenie na patelni

olej słonecznikowy 1 łyżka  cebula 1 sztuka  cukier kryształ 1 łyżka

Cebulę kroimy na drobno i smażymy na odrobinie oleju na rozgrzanej patelni. Dodajemy marynowane mięso, wodę, cukier i gotujemy około godzinę. Podlewamy według potrzeby.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się