swiatwemnie.pl

Wieprzowe udo z ostrygowym sosem

     

Wieprzowe saute o kuszącym zapachu i smaku. Dobrym dodatkiem może być kuskus, tarhonya lub ryż.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

2 h. 15 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

Cebula1sztuka
Cukier kryształ1łyżka
Czosnek3ząbki
Olej słonecznikowy1łyżka
Sos ostrygowy3łyżki
Udo wieprzowe300gramów
Śmietana (10-12% tłuszczu)50mililitrów

1. Marynowanie mięsa

Udo wieprzowe 300 g  czosnek 3 ząbki  sos ostrygowy 3 łyżki  śmietana (10-12% tłuszczu) 50 ml

Do miski dajemy mięso pokrojone na cienkie kawałki, na drobno pokrojony czosnek, dodajemy sos ostrygowy i śmietanę. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę.

2. Duszenie na patelni

olej słonecznikowy 1 łyżka  cebula 1 sztuka  cukier kryształ 1 łyżka

Cebulę kroimy na drobno i smażymy na odrobinie oleju na rozgrzanej patelni. Dodajemy marynowane mięso, wodę, cukier i gotujemy około godzinę. Podlewamy według potrzeby.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się