swiatwemnie.pl

Duszone paprykowe ziemniaki

     

Tradycyjnie przygotowane ziemniaki w sam raz jako dodatek do mięsa.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

Cebula150gramów
Mielona czerwona papryka3łyżeczki
Olej słonecznikowy20mililitrów
Sól2łyżeczki
Woda3decylitry
Ziemniaki1200gramów

1. Przygotowanie ziemniaków i cebuli.

ziemniaki 1200 g  cebula 150 g  olej słonecznikowy 20 ml

Ziemniaki obieramy i kroimy na kółeczka. Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy ją na oleju.

Przygotowanie ziemniaków i cebuli.

2. Dusimy ziemniaki

sól 2 łyżeczki  mielona czerwona papryka 3 łyżeczki  woda 3 dl

Do cebuli dodajemy przygotowane ziemniaki, sól, mieloną czerwoną paprykę i wszystko podlewamy około 100ml wody. Dusimy pod przykryciem około 25 minut często mieszając. Według potrzeby podlewamy jeszcze wodą. Pilnujemy by ziemniaki nam się nie przypaliły.

Dusimy ziemniaki

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się